De ce-i doare-n cot pe funcţionari?

Să luăm, spre exemplu, acest caz: o bătrână a încasat timp de şapte ani o pensie mai mare. A cui e vina? S-o fi dus ea să măsluiască ceva prin acte? Poate am calculat eu greşit? O fi fost de vină Băsescu? Sau doar un funcţionar sictirit şi miserupist, care calcula în timp ce aştepta ora patru să plece acasă şi data de cinşpe, să intre banii pe card?

Revenind la întrebarea din titlu: răspunsul e că funcţionarilor li se rupe, pentru că mereu se găsesc soluţii pentru a-i scuti de repercusiunile miserupismului din dotare. În cazul de mai sus, bătrâna va plăti înapoi din aceeaşi pensie (deşi cred că ar fi neoie de o hotărâre judecătorească în acest sens).

În alte cazuri se găsesc soluţii ‘de la buget’. Mai pe româneşte, pe lângă salarii, le plătim şi incompetenţa. Oricum, până nu se implementează răspunderea materială a tuturor funcţionarilor publici, n-avem şanse la o administraţie mai bună.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “De ce-i doare-n cot pe funcţionari?”

  1. cum pana mea, eroare cnp timp de sapte ani?
    baba=CARD (ori vicevers)
    “sau doar un funcţionar sictirit şi miserupist, care calcula în timp ce aştepta ora patru să plece acasă şi data de cinşpe, să intre banii pe card?”

    am lucrat in sistem la implementare cnp, salariati, contract munca, nou angajati, adeverinta medicala, fisa fiscala… au fost erori (2,5%) dar in doua-trei luni s-a rezolvat cu politia.

  2. Batrana a incasat pensia legal pantru ca niste functionari de decizie au semnat actele respective. Nu poti sa vii acum sa spui: stiti, am gresit, ia da matale banii inapoi! Nu-i asa ca ceva suna aiurea? Pai daca ai gresit, plateste!. Batrana nu a furat, ci a incasat ceea ce aia au aprobat. Zic si eu asa, ca opinia publica.

Scrie un comentariu: