Doctorand cu logică de grădiniţă

Mă amuză maxim când văd ‘blogări’ care se pupă pe la diferite evenimente, apoi merg acasă şi scriu despre cât de căcat a fost acolo sau cât de naşpa sunt cutărescu şi xulescu. Personajele la care fac referire sunt fani Horea Bădău, profesoru’ în comunicare şi social-media, cu blog anonim; deci se explică oarecum logica lor de baltă.

Emil Călinescu şi Irina Bărăgoi ne explică doct cum au descoperit că unu’ dintre prietenii lor din online, cu care făceau labe-n cerc până mai ieri, e semianalfabet şi a picat bacu’. Nasol moment, nasoală ‘greşeală’. Doar că eu nu o consider greşeală, ci mai degrabă caracter duplicitar. Lucru mai nasol chiar decât să fii semianalfabet.

Despre Emil n-are rost să vă mai povestesc prea multe, omu’ suferă de puţin retard (i-am comunicat deja, în caz că vă-ntrebaţi); adică logica şi retorica din textele pe care le scrie el le-aş aştepta de la un puştan de maxim clasa a treia, nu de la un doctorand. Cel mai mult îmi place când încearcă să facă ‘biciclete intelectuale’ cu interlocutorii, da’ lui îi ies doar trotinete cu roţi ajutătoare.

Irina Bărăgoi îl fute în gură pe picatu’ la bac din cauza gramaticii, când ea are deficienţe grave de scriere şi logică: nu ştie, spre exemplu, că în limba română nu există verbul a (se) nişa. Nici că ‘declic ce m-a stârnit’ e o formulare greşită, frecventă la gimnaziu, dar totuşi tipică absolvenţilor de politehnică care au luat bacu’ când încă ‘mergea bine treaba’.

Nu-l cunosc pe puştanu’ pe care-l ard ei, nici nu mă interesează; pare un semianalfabet fandosit, care se dă expert. Asta însă nu mă impiedică să faultez caracterul duplicitar al celor doi. Că e caracter duplicitar, dacă v-aţi pupat cu el cât a fost în graţiile voastre şi l-aţi scuipat după ce nu v-a mai convenit de el, deşi analfabet era tot timpu’.

P.S. Da Emil, ştiu că sunt vulgar; încă mă întreb dacă e mai bine să fii vulgar, ilogic, fără retorică şi duplicitar sau analfabet.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

10 thoughts on “Doctorand cu logică de grădiniţă”

 1. Sper sa-mi accepti comentariul. Doua lucruri am de spus, atata tot:

  1. E bine ca doar Irina are deficiente gramaticale si eu nu. Eu am probleme cu ceva biciclete intelectuale (nu stiu in ce constau, sunt prea putin cult sa stiu d-astea…). Deci e de bine.

  2. Nu mi-ai explicat faza cu retardul. Consideri ca daca spui asta si dai argumentul suprem, unul din blogurile mele, i-ai convins pe toti.

  Ah, si inca ceva: mersi pentru promovare. Nu asta vizam eu prin toate? Pai asta obtin. Si ma mandresc cu asta. O mandrie d-aia de doctorand de clasa a III-a 🙂

  Salutari 🙂

 2. Emil, la tine nici măcar nu are rost să m-apuc de corectat. Ai scris un text semiimbecil şi mult prea lung. Domniţa a punctat bine spre deosebire de tine, chiar mi-ar fi fost simpatică în alte circumstanţe. Cât despre retard, ce să-ţi zic, e o regulă general ştiută: bolnavii psihic nu ştiu că-s bolnavi.

 3. @Emile, te bucuri de promovare cu toate ca esti promovat ca fiind un retardat. Bravo. A, sa nu uit: nu el i-a convins ci…tu

 4. felicitari autorului pentru articol. cat despre madam baracoi, pretentii sa ai la o pustana de 21 de ani?trebuie sa cerseasca si ea atentia cumva, atacand un analfabet fandosit, fara bac si expert in comunicare. dupa toata telenovela asta blogosfera romaneasca va fi una mai buna multumita studentului si madamei baracoi.
  @emil, asistatul social, minune, te-am intrebat si pe blogul tau cu ce te ocupi, din ce iti castigi existenta la varsta si la studiile pe care le ai? nu-mi spune ca esti blogger si asta-i meseria ta ca o sa rad si cu, curul de tine. se pare ca ocolesti intrebarea asta dar nu stiu de ce.. ntz ntz ntz!

 5. A trecut ceva vreme de la disputa noastră (un an?) și cred că îți datorez niște scuze. Cred ca la prima și ultima noastră dispută eu sunt cel care a greșit. Și, pentru că așa este corect, își prezint scuzele mele în mod public.

Scrie un comentariu: