Domnul Goe a ajuns primar

Dacă ar mai fi trăit, Caragiale s-ar fi declarat surclasat grav de realitatea politico-socială românească și probabil și-ar fi dat foc la toate manuscrisele. Domnul Goe, care era plimbat cu trenul la București, ‘ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta’, s-a făcut băiat mare. Și cum nu prea era mare lucru de capu’ lui, mam’ mare, mamițica și tanti Mița l-au făcut politician.

Și uite-așa a ajuns domnul Goe primar și în poziția de a evalua CV-uri pentru directorii de școli:

Edilul a recunoscut că nu i-a dat profesoarei un punct, aşa cum metodologia îi cerea, pentru faptul că are diplomă de masterat, ci doar 0,25. “Nu i-am punctat diploma de masterat pentru că nu şi l-a făcut la timp, ci la bătrâneţe. O diplomă adevărată e aia pe care îi scrie numele de fată, nu numele de femeie măritată”

Adică nu dă punctajul pe care îl cere metodologia gândită de niște unii poate mai în temă, notează cum vrea el, că știe el mai bine ce și cum e cu studiile. Singura tentativă de CV a lui Ioan Man, primarul PSD al comunei Finiș, județul Bihor, peste care am reușit să dau pe internet, e de pe când era viceprimar și e doldora de studii, diplome și distincții:

STUDII:
– 1992-1994 – Liceul Agroindustrial Salonta

(sursa)

Un liceu de mâna a 16-a în doi ani, probabil seral, după profesionala care l-o fi făcut tractorist, după cum spune doamna pe care a picat-o la concursul pentru directori de școli:

“Am fost evaluată într-un mod abuziv, de un primar cu 8 clase şi diplomă de tractorist!”

(sursa)

Din păcate nu e singurul caz de acest gen și nici singurul care a creat controverse. Metodologia concursului pentru directorii de școli și licee a creat monștrii. A ajuns semianalfabetul care abia s-a târât prin școală să evalueze diplome de master și doctorate. Niște aprigi și veșnici pupători de cururi politice au ajuns să evalueze oameni care și-au tocit ani buni coatele pe băncile universităților.

Au ajuns domnii Goe, ăia pentru care școala era doar clădirea aia anexată la buda în care fumau când chiuleau de la ore, să evalueze competențele academice ale fraierilor care în timpul ăla toceau cu sârguință; să ia note bune, să meargă la licee bune, facultăți de prestigiu. A ajuns tractoristu’ să anuleze o diplomă de master, că nu îi place numele de pe ea. Vai de noi!

download-1

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Domnul Goe a ajuns primar”

Scrie un comentariu: