Doreii de la Direcţia de Drumuri Publice Bacău

Angajaţi incompetenţi sunt peste tot. Nu doar în Iaşi. De fapt, să crezi că peste tot avem oameni pregătiţi să-şi facă treaba aşa cum scrie în manual e o utopie-dacă trăieşti în România. Ori poate că am eu norocul să dau mai mereu peste proşt.., adică nepricepuţi.  Sau poate că am standarde prea înalte, cerinţe prea multe. Da’ parcă e normal să fie aşa când din banii tăi şi-ai altora unii sunt plătiţi să ”muncească”. Măcar de s-ar preface mai cu talent.

Revenim. Ziceam de incompetenţă. La fel de bine putem spune şi rea intenţie. Altfel cum aţi numi nişte oameni care se apucă de o treabă şi se îneacă la mal, precum ”indianul”. De fapt îi îneacă ploaia.

Era un început de săptămână. Câţiva muncitori foarte harnici au poposit pe strada mea. Aveau chef de lucru. Şi uite-aşa, cu ordinul de la şefu’ proaspăt în minte, s-au apucat să pregătească gropile pentru lifting. Mai exact, le-au tăiat marginile şi le-au curăţat de pietriş şi praf. Le-a luat cam o zi. Gândiţi-vă ce efort. Strada mea nici măcar nu e o stradă în adevăratul sens al cuvântului, ci alee. Şi a fost asfaltată complet în 2004, înainte de campanie.

Înainte de terminarea programului au apucat totuşi să arunce câteva lopeţi de asfalt. Apoi au plecat. Doar nu era să stea peste program. A doua zi…surpriză. A plouat. Muncitorii n-au mai venit pentru că, spre deosebire de Bucureşti, la Bacău nu se lucrează pe ploaie. Şi-au stat gropile care nu erau atât de gropi până la decopertarea propriu-zisă vreme de vreo săptămână şi jumătate. Atunci şi-or fi amintit că au lăsat o treabă neterminată pe undeva. Da’ ce, credeţi că dacă s-au întors de data asta au dus-o până la capăt? Au mai lăsat vreo două gropi ca să se-nmulţească, să mai aibă de încasat şi altă dată.

În condiţiile astea eu mă întreb dacă indivizii ăştia echipaţi cu veste reflectorizante sunt conduşi de cineva, îi supraveghează vreun şefuleţ  ori pur şi simplu bat străzile de capul lor şi unde li se pare că e nevoie acţionează…în ritm de ”hai să legănăm copilul”. De ce naiba dintr-o groapă de 30x30x5 ei fac una dublă şi-o lasă uitării? De ce mai iau şi bani pentru asta?

Scrie un comentariu: