Două coşmaruri d-ale mele

Ieri am făcut degeaba un drum de vreo 300 de kilometri şi pentru că nu-i încă destul de scumpă benzina, la întoarcere am puşcat şi-o amendă pentru viteză, în localitate. Noroc că i-o zâmbit fiu-miu frumos la nenea agentu’ şi mi-o dat minimu’…ce să faci, aşa-i când eşti prea distrat să te gândeşti bine înainte de-a pleca de-acasă.

În fine, cu ocazia asta mi-am adus aminte de două fobii d-ale mele mai vechi:

1. Mă tem că într-o zi o să cad cu maşina într-o groapă de pe DN 76, Deva-Oradea, o să mor de foame şi-o să putrezesc acolo vreo 20 de ani, până vin doreii să mai petecească gropile.

Lăsând gluma, e ruşinea lumii felu’ în care arată chestia aia (sincer nu se poate numi drum) pe care trec două trasee europene: E 79 şi E68.

2. Al doilea coşmar e că o să mă opresc într-o zi pe marginea drumului/malu’ apei, să admir peisaju’ şi o să apară un cetăţean model dornic să se debaraseze de gunoiu din gospodăria-i; o să mă-ngroape de viu sub o tonă de gunoi şi-o să mă-năcresc acolo sub gunoi pentru tot restu’ vieţii, gen:

gunoi_pe_marginea_drumului

gunoi_pe_marginea_crisului

Bonus, ofer un abonament gratuit pe un an de zile la talentirosit.ro :D, pentru primu’ care-mi spune: în imaginea de mai jos (DN 76), care e asfaltul original şi care sunt petecele puse ulterior?

DN76_E79_E68

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Două coşmaruri d-ale mele”

Scrie un comentariu: