Dragă votant PSD, nu-ți înțeleg încrâncenarea!

Chiar nu. Să știi că și protestul e un drept și o acțiune civică la fel de legitimă ca și votul. Chiar dacă nu ai votat, pentru că nu te-a convins niciun politician, ai dreptul să protestezi. Ai obligația să nu înghiți abuzuri. Ai datoria morală să sancționezi derapajele politicienilor chiar dacă i-ai votat sau nu.

Chestia cu adevărat amuzantă e că protestul ăsta împotriva căruia urli tu ar trebui să fie protestul tău, în primul rând. Nu, nu e deloc absurd ce zic, oamenii protestează în principal pentru respectarea programului de Guvernare cu care PSD a câștigat alegerile. Tu ar trebui să fii acolo și să-ți iei aleșii de guler, nu ăia care nu i-au votat! Așa că dacă nu ai chef să îți asumi mizeria pe care-ai votat-o, măcar nu mai fă gălăgie!

‘Respectul pentru cetățean’ invocat de viermele inelat Grindeanu nu înseamnă respectul pentru infractori și pentru dreptul politicienilor de a fura legal. Nup, respectul pentru cetățean înseamnă că te întâlnești la ceas de seară pentru a lua măsuri urgente pentru a remedia problema școlilor fără aviz ISU, nu pentru a da pe furiș ordonanțe care să slăbească legislația anticorupție.

(apropo, săptămâna viitoare e vacanță, uite un prilej minunat să ne grăbim și să rezolvăm problemele școlilor)

‘Da, dar de ce nu se protestează/nu s-a protestat pentru aia, aia sau ailaltă’? În general pentru că ești un leneș mascat în activist civic. Vrei să se protesteze pentru salvarea cercopitecului dungat cu cur roșu? Ia, pune de-un protest! Și tu ai la îndemână instrumentele cu care se organizează ‘soroșiștii’. Hai, folosește-le, organizează și protestează pentru ce vrei tu! Asta mai lipsește la democrația asta originală, a lu’ Iliescu, să mai protestez și cu musaiu’, pentru ce vrea altu’!

În altă ordine de idei, dragă votant PSD, nu poți fi împotriva protestului unor oameni, decât dacă ești comunist. Poți să nu fii de acord cu el, poți să protestezi tu pentru altceva, nu te oprește nimeni să nimic. Dar de principiu ar trebui să fii în piață, în fruntea protestatarilor, că PSD te-a păcălit în primul rând pe tine! Te-a mituit cu 100 de lei la salariu ca să închizi ochii când ne fură pe noi toți. N-ai chef să-ți asumi căcatu’ pe care l-ai făcut? Atunci stai în banca ta!

download

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: