Dragi cititori,

azi am ţinut o discuţie cu cineva care încerca sã-mi explice cã modul în care scriu eu nu poate fi considerat jurnalism. Nu cred cã am sugerat vreodatã aşa ceva şi mai mult, chiar jurnaliştii adevãraţi, pe blogurile personale, sunt doar bloggeri; dacã nu scriu pe blog articolele pe care le scriu şi în ziar, astfel devenind prelungiri inutile ale publicaţiilor pentru care scriu. În fine, deviem.

Cred totuşi cã doamna încerca sã-mi sugereze finuţ cã scriiturile mele nu sunt chiar pe placul dânsei. Explicaţie: pânã şi cei mai apreciaţi artişti din lume sunt apreciaţi doar de o parte a publicului, ar fi fost suspect ca eu, un blogãr de duzinã, sã fi gãsit reţeta pentru a fi plãcut de toţi cei care intrã pe blog, intenţionat sau nu.

Nu aşteptaţi de la mine (sau alţi bloggeri) sã facã anchete şi sã scrie editoriale jurnalistice sau ştiri prime-time. Nu vã aşteptaţi sã scriem obiectiv, nu ne obligã nimeni şi nimic. Nu vã aşteptaţi sã scriem ce vreţi voi sã citiţi: sunt destui bloggeri care scriu pe absulut toate domeniile, trebuie doar sã-i gãsiţi pe cei care se potrivesc preferinţelor voastre. Cãutaţi-i, cu încredere!

Sã presupunem cã tu ai o şaormãrie unde faci o şaorma mizerabilã; eu vin şi mãnânc la tine cã suntem prieteni şi-ţi laud mereu şaorma. Inevitabil vei da faliment, pentru cã vor mânca şaorma de la tine doar prietenii. La fel şi cu scrisul pe blog: nu mã citiţi/comentaţi doar pentru cã suntem prieteni/amici/cunoştinţe sau am profil mişto pe feisbuc. În ciuda aparenţelor, nu mã ajutaţi cu nimic, chiar mã îngropaţi!

Acestea fiind spuse: doi, trei şi start şuturi în cur!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

12 thoughts on “Dragi cititori,”

  1. …daca ai fi preferatul tuturor celor care “te” citesc in articole ar fi doua variante…ori scrii atat de prost incat te-ar consola oamenii ca, deh…e sarac cu duhu`, lasa-l sa bata campii ca face terapie si s-ar putea sa faca o criza daca il contrazici (asta e preluata/adaptata din mediul celor ce scriu poezie – replica lasa-l draga sa scrie chiar daca n-are nici o noima, ii face bine la mansarda ca atat il duce mintea) ori ai fi perfect din toate punctele de vedere ori suntem oameni, totusi si avem opinii diferite.
    De ex. mie imi place profilu` fb, imi place cum scrii si ma incapatanez sa “te citesc” de peste 1 an de zile incoace da`…fan-club nu-ti fac! 🙂

  2. @mala, nope, discuţiile respective rãmân acolo, pe grup. Oricum ar fi fost foarte rupte din context citatele! Ştim amândoi cã pentru a o înţelege pe doamna cu pricina, trebuie sã o cunoşti în prealabil. 🙂

Scrie un comentariu: