Dragi șoferi, uitați ce cadou frumos v-au făcut șefii voștri de 1 Decembrie!

De 1 Decembrie, când noi, românii, ar trebui cică să fim mai uniți în cuget și simțiri, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a remis un comunicat de presă în care spune că a solicitat Guvernului să asigure cadrul necesar examinării în limbile engleză și franceză a conducătorilor auto care provin din afara UE, sanchi, pentru a contracara criza de șoferi profesioniști din România.

Ce înseamnă asta mai exact? Că UNTRR, în loc să-și îndrepte eforturile spre a face firmele românești competitive în ofertele de lucru pentru șoferii profesioniști, vrea să aducă șoferi din afara uniunii, pentru a ocupa posturile libere – asta în varianta lor, logic că aducerea unor șoferi mai ieftini și mai predispuși să suporte abuzuri va pune presiune suplimentară și pe noi.

UNTRR n-are nicio problemă că firmele care o alcătuiesc încadrează șoferii profesioniști pe salariu minim pe economie și plătesc diurne babane printr-un subterfugiu la limita legii. Nici că infrastructura din România-i praf, nici că ISCTR-u’ face controale pe sistemul ‘de ce n-ai șapcă?’

UNTRR n-a schițat nici cea mai mică reacție când o firmă de transporturi a abandonat un șofer fără haine și bani pe un drum pustiu din Italia. Nu se delimitează de abuzuri și nici de firmele care își bat joc de angajați, dar (din sursă sigură) pe la adunările lor se țin discuții ‘cât le mai dăm la ăștia?’ (n.m. – șoferi) De aia aproape toate firmele plătesc aceleași salarii, că le stabilesc patronii, la ‘masa verde’.

UNTRR n-are treabă că unele din firmele membre sunt vestite pentru abuzuri și practici ilegale. Nu vrea să vadă că sunt și firme corecte, care nu duc lipsă de șoferi. Se face că nu înțelege problemele reale din pricina cărora șoferii români fug la firmele din vest. UNTRR deplânge patronul românesc din transporturi, care pe la al cincelea camion își ia Porsche și vilă de 500 de metri.

UNTRR merge pe burtă (cum e și românește normal, de altfel, că de la firme își iau biștarii) și nu încearcă să umble la mentalitatea patronului român, care alungă șoferii din țară; dar vrea să producă cadrul legal pentru a importa șoferi din afara uniunii și pentru a angaja șoferi profesioniști de la 18 ani, genul de șofer perfect dispus să suporte abuzuri și ilegalități.

Așadar, dragi colegi, ăsta e cadoul șefilor voștri români pentru șoferii lor români, de Ziua Națională a României: colegi mai ieftini și mai ușor de abuzat! Hai, la mulți ani, dragi șoferi, din partea șefilor voștri!

1f8le9

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Dragi șoferi, uitați ce cadou frumos v-au făcut șefii voștri de 1 Decembrie!”

  1. va zic si eu una buna tot referitor la transportul de persoane, local, ce-i drept, cu scoala de soferi. Nu stiu ce minte luminata din MT a scos o lege referitoare la scolile de soferi, care imediat a si fost contestata, si asa a ramas de vreo 3 ani. Apoi, tot alt “luminat”, a dat un ordin ca sa nu se blocheze activitatile scolilor de soferi, cred ca si mai prost decat primul, cum ca, daca tu te duci si dai bani ca sa faci un curs de instructor auto, ei iti dau o autorizatie (tot pe bani, ca hartia e scumpa) cu care ai doua variante: sa te angajezi la o scoala de soferi (autorizata) sau sa profesezi ca si independent, recte PFA. Dar “luminatul” s-a gandit ca nu poti fi PFA daca nu ai profesat inainte la o scoala de soferi, asa, vreo 5 ani (de ce nu 2, 3 sau 10 , de exemplu). Aberatia e urmatoarea: indiferent sub ce forma profesezi – angajat sau PFA – MUNCA E ACEEASI, nu o sa invat eu omul ala sa conduca mai bine daca sunt angajat la o firma sau daca sunt independent. Le-am cerut o explicatie, dar bineinteles ca nu am primit-o, caci in aceasta tara lucrurile nu functioneaza normal si sunt pusi in functii cheie oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu ceea ce stiu ei sa faca. Dar se imbraca frumos si isi dau importanta. Cred ca se pot scrie “almanahe” cu aberatiile din aceasta tara, din toate domeniile.

Scrie un comentariu: