E complicat sau….NU?

Dragii mei, viaţa nu e complicată! Viaţa e simplă, noi ne-o complicăm pentru simplu fapt că ne place drama. Suntem toţi nişte Drama Queens. Mi-a plăcut enorm filmul Matrix şi o fază de acolo cred că nu am să o uit pentru că îmi place ideea. Cică prima şi prima oară ăştia au făcut Matrixul ca o Grădina a Edenului, adică toată lumea avea de toate şi era super fericită. A murit aproape întreaga recoltă.

Dacă toate ar fi bune şi frumoase, ne-am plictisi, am intra în depresii şi pun pariu că ar creşte rata sinuciderilor. Oamenii au nevoie de dramă, de chestii palpitante, de adrenalină. Aşa suntem noi construiţi şi de aia a muşcat Eva din măr!

Aşa că, în momentul în care lucrurile au tendinţa să se stabilizeze în viaţa noastră, facem tot ce e posibil să le dăm peste cap şi să ne facem rău singuri. De ce? Pentru că e palpitant, de aia!

Concluzia? Nu am una! Şi nu am niciun sfat, aşa ca să dea bine la sfârşitul articolului ci, e doar o constatare. Lucrurile sunt simple şi foarte des fără nuanţe de gri, luăm noi pensula şi dăm cu gri, nu altcineva!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

9 thoughts on “E complicat sau….NU?”

  1. ‘Aşa că, când’ – te rog frumos incearca sa nu mai faci asta niciodata.
    Variante: ‘asa ca, atunci cand’ etc.

    Stiu ca multi oameni cred asta, dar virgula nu scuza cacofonia. Ea trebuie evitata prin inversare, topica sau reformulare.

  2. Eu as zice ca nu adaugam gri. Sau , nu numai gri. Mai intervine, pe ici pe colo, cite-o nuanta bruna…Si atunci spor sa ai la dres busuiocul , vorba ardeleanului !

Scrie un comentariu: