E momentu’ schimbării, Ciutacule!

Dimineaţă readeru’ meu era plin cu coperta de azi a Jurnalului Naţional. Iniţial am crezut că-i o glumă proastă, da’ de obicei veştile de genu’ ăsta se adeveresc mai repede decât ai vrea. Am înţeles şi înţeleg multe lucruri la viaţa mea. Înţeleg că nu se mai fac bani din jurnalism clasic, deci trebuie să lingi în cur şi speli cadavre, să ai din ce trăi. Sau să scrii can-can.

Totuşi, lucrurile de mai sus au nişte limite. Să spui despre un fost comunist că e acum deţinut politic în urma unui proces de corupţie, în timp ce partidu-i de comunişti e la putere, e dovadă de prostie crasă şi nesimţire în stare brută. Să mânjeşti imaginea unor oameni a căror singură vină e că se află prin cărţile de istorie – datorită faptului că au suferit pentru convingerile lor împotriva comunismului, alăturând-o coruptului condamnat comunist Năstase, e lipsă de respect pentru valorile ţării.

Să spui că încercarea slabă de a scăpa de puşcărie e dovadă de demnitate şi onoare jigneşte logica oamenilor cu cel puţin doi neuroni funcţionali în cap. E lucru mare să-ţi dai seama unde e limita penibilului absolut şi să te opreşti acolo, jurnalist fiind.

Cred că e momentul ca Ciutacu să-şi schimbe descrierea de pe blogu’ personal. Am şi o recomandare, dacă are timp să o citească în scurtele momente când scoate limba din curu’ lu’ Felix şi o îndreaptă grăbit spre găozu’ lu Bombonel, Somnelin sau Copy-Paste:

 Sunt extraordinar de prost şi incredibil de limbă-maro. Am şi motive: dincolo de faptul că, indiferent ce cadavre spăl sau ce cururi ling, sunt cel mai bun, când mă uit în curu’ lu Felix nu văd altceva decât un mare hău, nici urmă de căcat! […]

Pe cale de consecinţă vă invit să-l spălaţi în cur pe Felix, alături de mine. Sau doar să mă admiraţi în timp ce o fac eu.

Licktor Ciutacu

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “E momentu’ schimbării, Ciutacule!”

  1. Un articol magistral. Acum 20 de minute bombonistii (inclusiv “eroul” tau) erau la masa rotunda, in direct. Toti cei cu limbile ascutite laudau mascarada de astazi, din parlament.

  2. Nu stiu de ce am senzatia ca materialul licktorian e o parodie. In descrierea personala si zice ca, ceea ce vede in spatele propriu e un hau. Nu ma mir ca s-a parafrazat , cu o infinita doza de orgoliu, in materialul despre Nastase.

Scrie un comentariu: