E vina ungurilor?

Despre Emil v-am mai povestit. Nu-l putem acuza şi nici măcar bănui de inteligenţă. Faptu’ că dă impresia de retard cu sonerie e doar bomboana de pe colivă. Ieri, nu ştiu ce făcea, am impresia că se lăuda că l-a luat un ungur în pulă, printr-un comentariu la splendoarea asta de articol. Emil urăşte ungurii şi Ungaria! Care-i problema? Ah, el e chiar băiatu’ ăla care ne făcea rasişti pe noi, ăştia care nu ascultăm manele, în rest nimic.

Emil urăşte ungurii şi Ungaria, fără să ştie de ce. Să-ţi amintesc eu Emil? Ţi-o fi furat gagica un ungur? Sau ultima gagică pe care-ai vrut s-o fuţi (hăhă!) era unguroaie şi te-o refuzat? Sau erau unguri băieţii ăia care te băgau cu capu-n budă la şcoală şi trăgeau apa?

Emil, ce vrei să spui cu faptul că, deşi urăşti ungurii, încă nu ai trecut la fapte antisociale? (să scrii despre asta e o faptă antisocială, să ştii!) Ce înseamnă pentru tine antisocial? Bătaie, pumni în meclă? Păi, dacă despre asta e vorba, Emil!, părerea mea e să-ţi tragi singur vreo două palme şi să nu treci la ‘fapte antisociale’ pe unguri, că îmi pari genu’ care nu ştie nici să stea portar la box, apăi să mai şi dai cu pumnu’…

Emil, să nu mai spui la nimeni, da’ eu ştiu de ce te bucuri când ia Ungaria bătaie la folbal! Aveţi şi voi, oamenii mici, bucuriile voastre. Unii se bucură pentru un job nou şi mai bun, alţii pentru o maşină nouă, alţii pentru o casă mai mare şi mai frumoasă. Voi, pulimea asta fără realizări palpabile, de ce să vă bucuraţi? Că ia bătaie o echipă cu care n-aveţi nici o treabă!

Emil, nişte prieteni unguri mi-au spus să-ţi transmit că ei nu te urăsc. Şi te roagă să scrii în continuare, Emil! Pentru că atunci când îţi citim articolele ne dăm seama cât de norocoşi suntem, Emil! Puteam ajunge ca tine!

În final, Emil, tot între noi fie vorba: sunt ungurii de vină că tu ai făcut ţşpe facultăţi şi scrii articole de nivelu’ textelor argumentative din clasa a şasea?Sunt ungurii de vină că tu pişcotezi tot ce prinzi? Sunt ungurii de vină că eşti insipid? Sunt ungurii de vină cu nu poţi trece peste nivelu’ ‘făcut laba-n cerc cu alţi douăzeci de blogări’ de calibru’ tău?

Concluzie, Emil: sunt ungurii de vină că tu eşti un gras complexat cu pula mică?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “E vina ungurilor?”

  1. Multumesc pentru link-uri. Nu doar ca fac laba-n cerc cu bloggeri de nivelul meu, dar bloggeri mult superiori mie imi dedica in mod constant articole intregi. Daca n-am cu ce altceva sa ma mandresc, ma mandresc cu asta. Si multumesc pentru aceasta onoare (si pt trafic, ca deh, 5 vizitatori in plus chiar conteaza).

Scrie un comentariu: