Epopeea telefonului public

Lângă uşa de la intrarea magazinului nevestei se există un telefon public. Ştiţi voi, chestie din aia portocalie care în era telefoanelor mobile este la fel de utilă ca fularu’, vara!

De vreo aproximativ doi ani şi puţin peste (de când onorez eu cu prezenţa Zimandu Nou City), nu-mi amintesc ca telefonul respectiv să fi funcţionat cumsecade vreodată. Ba afişează charging 14,6V, ba eroare ceva număr, ba displayu’ electronic îi mort de tot. Oricum, numa’ bine nu!

Sincer, nici nu cred că ar fi fost nevoie; pentru că în perioada sus-menţionată îmi amintesc doar de un singur person (nu, nu o persoană ci un person, pentru că era de gen băieţel) care m-a întrebat dacă funcţionează telefonul (evident, după ce încercase să-l folosească şi văzuse că era în moarte clinică). Person pe care l-am îndrumat la poştă (100 de metri) unde (cred) că este un telefon public funcţional.

Partea amuzantă îi că tot de atâta timp, trec pe aici echipe de intervenţie de la Romtelefon. Ştiţi voi, cu Loganurile alea MCV pe care scrie Romtelefon, Clicknet or other shit, cu scări de aluminiu deasupra. Cu neni mai dotaţi şi mai pricepuţi (care vin cu diferite scule, măsoară, probează conexiunea) sau habarnişti cu mânurile-n cur, care se uită la telefon ca vaca la barieră.

După ce pleacă, telefonul funcţionează la fel de bine ca înainte.

M-ai înainte m-am amuzat iar cu un episod din această epopee. A oprit o maşină, s-au scoborât doi neni care au venit până la telefon cu mersu’ ăla tipic de expert, ştiţi voi. Unu’ dintre ei ia receptoru’ şi îl bate de perete de câteva ori; îl pune înapoi în furcă, îl ia, bate iar cu el de perete, îl pune iar înapoi.

Merge până la maşină, ia telefonu’ mobil, vorbeşte ceva, timp în care celălalt ia receptoru’ şi bate cu el în furcă (!?) Schema se mai repetă de câteva ori: când unu vorbeşte la mobil şi celălalt bate receptoru’ de perete, telefon, furcă şi palmă, când invers. Timp de vreo cinci minute.

După care pun receptoru’ înapoi, se uită unul la celălalt, ridică din umeri plini de înţeles şi pleacă exact cum au venit.

Telefonul funcţionează la fel de bine în continuare. Va urma (mai mult ca sigur). 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Epopeea telefonului public”

  1. @gaby un ciocan, nu buldozer că mai am nevoie de clădire.
    @mala aproape sigur săptămâna viitoare va fi un nou episod 😛

Scrie un comentariu: