Eşti pregătit să faci farse la telefon?

Nu mai ştiu dacă v-am povestit (dacă da, nu mai găsesc articolu’) cum am câştigat io 2000 de euro la nu-ştiu-ce-căcat de concurs Cosmote. De fapt nu io, nievasta irosită; şi normal că nu câştigasem nici un căcat, era doar o tentativă de fraudă din aia mişto, care era la modă în acele vremi şi încă o muşcau mulţi pe seama ei.

Eram la ceva petrecere pe la Severin, când am câştigat, ştiţi voi, spamu’ clasic cu ‘sunaţi la număru, cod de validare a premiului, blabla’. Şi cum aveam câteva galoane de bere la bord şi chef de miştouri, zic să sun să revendic ‘premiu’. Pen’ că cioflingarii care încearcă farsele astea mizează foarte mult pe faptul că omul ori muşcă şi dă banu/creditu’, ori bagă pula-n el mesaj şi nu zice nimic. Lucru care de multe ori le iese.

Cu mine, a fost ceva mai complicat, pen’ că ştiam că el nu se aşteaptă să dea de un miştocar cu mult timp şi răbdare. Aşa că sun nerăbdător şi cuminte ca un câştigător, să revendic premiu:

– Alooo, bună ziua!
– Bună ziua domnu’, am primit mesaj că am câştigat doo mii de oiro, am codu’ aici domnu’, am codu’…
– Da, păi vă rog să-mi spuneţi codul de confirmare!
– Codu’ îi bag pula-n mă-ta cu concursu’ tău!

 

Moment în care el îmi închide telefonu-n nas. Deci bă, io am o regulă simplă când vorbesc la telefon: io am voie să-ţi închid în nas telefonu’, tu nu. Sigur că pulifriciu’ s-o fi aşteptat că mi-am făcut damblaua şi aia e. Dar se înşela amarnic! Peste cinci minute am sunat iar:

– Alooo, da?
– Bă, să-mi dai banii că te ţucă porcii dacă nu!
– Bipbipbip…

 

Am încercat să mai sun iar, da’ n-o mai răspuns, deja cunoştea număru’. Nu-i nimic, am luat telefonu’ meu şi-am sunat iar:

– Alooo, da?
– Bă scoate banii că io nu glumesc!
– Bipbipbip…

 

L-am lăsat să se mai răcorească puţin, apoi am sunat iar. Aveam timp şi dispoziţie căcălău, între două guri de bere şi o zbănţuială. După o vreme n-a m-ai răspuns nici la număru meu. Nu-i stres, am cerut telefonu’ unui prieten şi am sunat a ţşpea oară.

Conversaţiile au avut cam acelaşi conţinut şi am rânduit aproape toate telefoanele celor prezenţi la paranghelie, până când individu’ a schimbat tactica. Prima dată s-a făcut că nu ştie, apoi a început să mă înjure, aşteptându-se probabil să mă enervez şi s-o las baltă. Ei, aş! L-am interpelat pe cel mai calm ton cu putinţă:

-Domnu’, da’ de ce mă-njuri şi nu vrei să-mi dai banii?

Momentul care a pus capac şi a închis telefonu’. De tot. Eu, ca un troll adevărat ce sunt, i-am trimis un mesaj:

Felicitări, tocmai aţi câştigat premiu’ special de 2000 de puli în gură la concursu’ de futut propria mamă. Pentru revendicarea premiului, sugeţi pula în continuare. Cod de validare: muist.

Normal că nu mă aşteptam să sune înapoi, de fapt scopu’ principal al mesajului era să primesc confirmarea de primire, să ştiu când deschide telefonu’, să sun iar! 😀 Şi a venit şi iar am discutat ca doi băieţi despre premiu. Şi iar a închis telefonu’ şi iar i-am trimis mesaj; şi iar am aşteptat confirmarea.

După vreo trei zile în care nonstop, de câte ori mi-am adus aminte şi l-am tot sunat de pe cel puţin 20 de numere, nu a mai venit confirmarea de primire a mesajului. Niciodată.

P.S. Mi-am adus aminte de treaba asta de la o fază întâmplată azi, care evident va urma în curând.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Eşti pregătit să faci farse la telefon?”

  1. 0770685384 vreau sa I facefi farse acestui prieten I’ll cheama lupu relu

Scrie un comentariu: