Eterna şi minunata Românie

De fapt e o leapşă primită de la Vienela, care spune că trebuie să nominalizez cele şapte minuni ale României cu amendamentul că trebuie să fie construite de om. Ţineţi-vă bine deci, că plecăm într-o călătorie în care veţi vedea România aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată! Începem cu cele pe care le văd/le-am văzut cel mai des:

Combinatul Siderurgic Călan, o construcţie construită de mâna omului, care între timp a atins Nirvana. Îl puteţi admira de pe DN 66 pe o lungime de 3-4 km:

2. Combinatul Siderurgic de la Hunedoara, cu o istorie şi stare izbitor de asemănătoare cu cel de mai sus, îl puteţi admira la intrarea în Hunedoara, dinspre Deva:

3. Groapa de gunoi a Aradului, care în zilele bune, cu vânt puternic, împrăştie pungi şi peturi până la Zimandcuz, de parcă ţăranii ar semăna plastic:

4. Pata Rât, o zonă minunată, pe care încă nu am avut ocazia să o cunosc decât de la TeVe.

5. Turnu’ de Fildeş al fostei fabrici Vâscoza, din oraşu’ natal, Lupeni. Rămas ca o pulă erectă în inima oraşului, martor al unei industrii cândva înfloritoare:

6. DN 66, porţiunea Bumbeşti Jiu-Rovinari; cândva un drum de importanţă naţională, acum un edificiu istoric veritabil. Cercetătorii de la Universitatea din Limbricville au declarat în cursul săptămânii trecute că au găsit urme de asfalt aici:

7. Statuia lu’ Traian cu Lupuloaica în braţe. Minunea care probabil a făcut rost de cele mai multe meme-uri în istoria recentă.

Poze ciordite random depe net, ce să vă fac dacă n-aţi pus watermark?

Cam atât, dau mai departe la toată lumea din lume! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Eterna şi minunata Românie”

  1. Neah, nu prea-mi place. Poate o sa incerc sa gasesc personal ceva dar nu promit nimic. Nu prea am nici timp nici chef…

Scrie un comentariu: