Fără lideri

USL se apropie de un eşec crunt la referendum. Cel mai posibil prin neprezentare. Motivul e unu’ extrem de simplu: n-au nici un lider real care să scoată lumea din case la vot.

Gândind logic, useleii n-au avut şi nu vor avea 9 milioane de votanţi nici în cele mai umede vise ale lor. Pedeleii nu vor să iasă la vot. Din apolitici foarte puţini îs interesaţi despre cursu’ evenimentelor, şi mai puţini înţeleg ceva, şi extrem de puţini dau credit useleilor. Din simplul motiv că, ca ţară, am primit cele mai grave şuturi în gură de la partenerii externi, de când îi guvernu’ Disney pă funcţie. Pentru că leu’ se uită la euro precum o furnică la Everest.

În condiţiile astea useleii ar avea nevoie de o locomotivă, care să explice clar de ce ar trebui demis Băsescu; care să fie diplomat, un om motivant, carismatic, care să aibă priză la public. În schimb, ei ne dau unu’ care e renumit pentru chiulu’ de la muncă, altu’ ale cărui studii şi calificări stau serios sub multe semne de întrebare plus alţii, care în mare parte latră degeaba, precum câinele flămând la lună.

În ultima categorie ar intra şi Trustu’ Intact, care l-a mai făcut preşedinte pe Băse şi în 2009. Băsescu îşi trăia ultimele clipe de glorie, când lu’ Felix i s-a părut o idee bună să-şi asmută lătrăii pe el, prilej numa’ bun să o dea Băse p-aia cu mogulii. La care omu’ simplu şi-a pus mâna-n cap şi l-a pus preşedinte iar. Sau poate intactiştii sun băsişti în esenţă şi practică psihologia inversă? Serios, altfel nu-mi explic de ce urli ca descreieratu’ şi-l reconfirmi în funcţie, când ai putea să taci dracului din gură şi să-l laşi să cadă?

Şi ajungem la esenţă: n-avem lideri, avem doar nişte lătrăi, care nici măcar nu latră în cadenţă către Băse. Băse, ca un conducător adevărat ce îi (asta n-o poate contesta nimeni), loveşte în elementele slabe: Copy, Năstase, Voiculescu, Mang-litoru’ şamd. Sigur, îl mai trag şi pe el pedeleii în spate, că latră la fel de necadenţat către USL.

Cert e că Băselu’ a găsit din nou calea spre popor, spre oameni, în timp ce USL e în pană gravă de idei şi bâjbâie în întuneric. Ei o tot dau p-aia cu încălcarea Constituţiei, tăieri, blabla. Se repetă şi nu demonstrează nici un cîcat, în timp ce Băse le doboară credibilitatea pe rând!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Fără lideri”

  1. Pai, ne spun sa venim la vot si noi cei care votam nu ! Sa-si-i aduca pe cei care voteaza da! Vor sa le legitimam un act incorect , crezand ca ne prostesc pe fata ! Strategii lor in potlogarii au cam dat-o in bara ! Este vorba de voturi la fel ca la alegerea presedintelui ! Cine vrea sa-l dea jos pe presedinte, sa vina si sa-si dea votul pentru aceasta marsavie ! Cine e contra sa stea acasa ! La fel ca la alegeri,nu exista voturi contra !

Scrie un comentariu: