Fără violenţă?

Democraţia ne dă dreptul de a avea o opinie proprie şi a o susţine public fără să fim traşi la răspundere. De asmenea poţi protesta paşnic. S-a mai protestat paşnic iar atitudinea autorităţilor a fost câinii latră ursu’ merge. Nici dracu’ nu a ieşit să vorbească cu protestatarii, să le ceară o părere sau să le spună ceva, orice.

Chiar mai mult, superBăse a sfidat protestatarii spunând că îşi va da demisia doar dacă vor protesta împotriva lui cinci milioane de oameni (câţi se consideră că l-ar fi votat).

Acum avem a face cu primele proteste violente împotriva actualei guvernări şi Boc iese la rampă cu declaraţii pacifiste, cu invitaţii la adresa lu’ Raed de a se întoarce la minister (că de fapt de acolo a pornit tot tărăboiu’), cu apel la calm. Ce e mai important, avem o reacţie la protestele oamenilor.

Să fie vreo coincidenţă că prima reacţie serioasă la un protest e la primul protest violent?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Fără violenţă?”

  1. Am vrut sa scriu si eu articolul inainte sa-ti comentez. Basescu se astepta ca lumea sa fie chemata sa iasa in strada si sa foloseasca legea sanatatii ca o premisa. De aia a renuntat la proiectul de lege rapid, ca sa demonstreze ca e vorba de manipulare.

  2. Lol, si daca era manipulare ce? El a manipulat ani de zile tot ce a vrut. Din partea mea, sa-l izbeasca o caramida si sa terminam cu circul asta. Si da, e normal ca reactiile vin doar atunci cand the shit goes down.

  3. @Cristi – e o chestie gen ‘hai să dăm drumu’ la urs din cuşcă să vedem dacă-i sălbatic’? 😛

  4. @verdedeparis – daca e manipulare, oamenii nu stiu ce vor si nu se rezolva nimic. Dimpotriva, situatia se inrautateste. S-apoi, n-are cine sa vina cu solutia salvatoare, iar muieri precum Antonescu si Ponta nu cred ca vrei sa vezi la putere.
    @Florin – E mai degraba: “hai sa-l momim, ca sigur e salbatic” :d

Scrie un comentariu: