Fasole cu ciolan, ploaie şi blogări

Mă sună tata lor aseară să mă întrebe dacă mergem azi la o fasolă cu ciolan, pe malu’ Mureşului. Asta-i un fel de întrebare mânci calule ovărz? pentru mine, că aş da orice fel de mâncare pe o porţie de fasole bună.

Aşa că ne-am purces azi pe la 13 către pădurea Ceala de lângă Arad, unde ne-am pus pirostriile ceaunu’ pe trepied şi ne-am holbat vreo trei ore la fasolea clocotindă. Timp în care Machead cu Cosmin şi alţi doi-trei tineri făceau geek jokes, din care io n-am înţeles mare lucru, fiind un ţăran. 😛

Vă daţi seama că, fiind cumul de blogări în juru’ ceaunului, activitatea semăna mai mult a şedinţă foto decât gătit de fasole, deja feisbucu-i plin de poze cu mine cum mă uitam la fasole ca milogu-n traistă. Mă rog, detalii!

Când mai era vreo juma’ de oră de fiert s-o hotărât subit şi unilateral să plouă. Aşa că am dat skip la fiertu’ fasolelor până la capăt şi le-am îngurgitat ceva mai tari decât media. Oricum, la foamea care ne luase putea fi şi doar puţin udă.

Ca să nu las lumea amanet p-acolo prin ploaie, m-am văzut nevoit să fac microbuz din Frumoasă. Am reuşit să bag în ea opt persoane cu bagaje şi un câine; în condiţiile în care mai aveam p-acol şi scaunu’ Iroselului plus alte scule aferente. Surse demne de încredere declară că am portbagajul destul de încăpător. 😀

Una peste alta, ştiu că era mai simplu să aşteptăm căldura şi să nu ne gonească ploaia de lângă foc cu ceaunu’ de fasole în braţe, da’ părţile astea au fost cele mai distractive.

Pe lângă cei menţionaţi mai sus a participat şi Adriana.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Fasole cu ciolan, ploaie şi blogări”

  1. Nu-i stres, când vine căldura punem de-o chetă pentru spălătorie; la 8 oameni scăpăm ieftin, zic io… 😛

Scrie un comentariu: