Fericire sau mulţumire?

S. este femeia aia puternică, ambiţioasă, care a trecut prin multe şi totuşi reuşeşte să-şi ţină drumul şi să încerce să fie bine. S. este o prietenă veche, cu care nu am mai vorbit de mult timp şi cu care am ieşit la o cafea aseară.

Prima ei întrebare a fost Eşti fericită?. Am zis Nu, nu sunt fericită. Sunt mulţumită. M-a privit uimită, sunt una din puţinele persoane care spune că nu e fericită senină şi cu zâmbetul pe buze.

Fericirea e intangibilă, e o iluzie. Mulţi cred că poţi atinge fericirea prin iubire. Eu nu cred în iubire iar senzaţia asta de îndrăgosteală nu aduce nimic bun. Într-o relaţie în care există iluzia iubirii, mai ales iluzia iubirii pasionale ţi-o vei lua în freză. Indiferent că tu greşeşti sau cel de lângă tine o dă în bară, tot ţi-o iei în freză şi suferi.

Se merită atâta suferinţă pentru o iluzie? Evident că nu. Dacă scopul tău este să găseşti iubirea aia absolută, pasională gen eşti totul pentru mine şi să atingi fericirea, îmi pare rău pentru tine dar, eşti în cădere liberă. Nu căuta iluzii şi lasă desenele animate. Caută pe cineva alături de care să fii mulţumit, liniştit, să nu existe dragoste cu năbădăi, gelozii, certuri. În iubire, azi vă alintaţi şi mâine aruncaţi cu sticlele după voi. Iluzia asta te face nesigur, nu mai ai controlul, ajungi să faci lucruri pe care în mod normal, le-ai detesta. Realizezi la un moment dat că persoana care te priveşte din oglindă nu eşti tu şi nici măcar tu nu te mai placi.

Cu alte cuvinte, iubirea aduce o fericire provizorie şi apoi multă nefericire. Ai grijă ce alegi!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

11 thoughts on “Fericire sau mulţumire?”

  1. Sa stii ca ai dreptate, fericirea e periculoasa, am patit-o si eu recent. Sentimentele te indeamna sa faci lucruri nesabuite, te face sa nu mai gandesti rational.

  2. In istoria fiecarei iubiri exista un balcon ca al julietei pe care mai tarziu se intind rufe.

Scrie un comentariu: