Fericirea, ca la început…

Invariabil, în decursul unei relaţii se ajunge la un moment dat la faza aia: vai, ştii, nu mai suntem/este/iubeşti/iubesc/iubim/whatever ca la început. Chestie adevãratã şi idioatã în acelaşi timp. Adevãratã pentru cã oamenii se schimbã. Idioatã pentru cã urmãtoarele:

nu se poate lua în considerare începutul începutului. Pentru cã începutul începutului înseamnã invariabil dorinţa unui mascul fertilizator de a-şi depune lapţii pe o bucãţicã bunã. Aşa începe tot!

Apoi urmeazã începutu’ celãlalt. Imediat dupã ce v-aţi vãzut, v-aţi plãcut, v-aţi cunoscut şi drept urmare v-aţi futut, vine începutul fluturaşilor din stomac. Toţi i-am simţit; perioada în care abia aştepţi sã te întâlneşti cu el/ea sã beţi un suc în grabã şi apoi sã mergeţi sã vã futeţi. Sau sã mergeţi sã vã futeţi direct!

Aici apare dragostea adevãratã. Pentru cã, dacã nu ştiaţi, dragostea e cât se poate de realã: este o reacţie chimicã în urma cãreia rezultã nişte endorchestii care te fac sã te simţi fericit. Parte proastã îi cã provoacã dependenţã. Partea bunã îi cã cu timpul devii imun. Partea proastã îi cã dupã ce devii imun, vrei iar sã fii dependent. Atunci mãreşti doza (doi parteneri) sau schimbi drogu’ cu unu’ mai puternic.

Presupunem cã aţi trecut cu bine şi de faza asta, urmeazã urmãtorul început. Din momentul în care petreceţi mai mult timp împreunã decât separat. Când începi sã refuzi ieşirile cu prientenii la bere sau cu fetele la piţiponcealã, dupã caz, pe motive gen îs obosit/ã cuae/piţi, stau cu fata/bãiatu’ în seara asta, ieşim mâine, da?

Apoi, urmãtorul început e ãla în care clacheazã majoritatea cuplurilor. Când încep discuţiile gen azi nu mai mergem la club, cã nu prea ne ajung banii pânã la leafã. De aici, cuplurile care în primele etape nu au reuşit sã dezvolte o relaţie bazatã pe prietenie, respect şi sprijin reciproc plus afecţiune, se rup. Se împart şi responsabilitãţile şi s-ar putea sã iasã iar scântei.

Aşa cã nu vã mai amãgiţi cu texte de doi lei despre iubire, fericire&stuff. Toate îs nişte iluzii de scurtã duratã. Şi nu-ţi mai dori sã fie vreodatã ca la început!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

24 thoughts on “Fericirea, ca la început…”

 1. Iubirea-iubire se duce dupa 2-3 ani asa ca, tot ce urmeaza tine de nr. de neuroni functionali pe care fiecare ii are in dotare.

 2. Mai au si prietenii un cuvint de spus in fericirea asta…Acum depinde ce si cit asculti si de ei !
  ‘Ion şi Maria în şură. Ion către Maria:
  – Mărie, dă jos fusta…
  – Vai, Ioane, e ruşine…
  – Dă-o jos că eu sînt bărbat şi ştiu de toate…
  Maria dă jos fusta…
  – Mărie, dă-ţi jos ciorapii…
  – Vai, Ioane, nu pot, e ruşine…
  – Dă-o jos cum îţi spun că eu sînt bărbat şi ştiu de toate…
  Maria dă jos ciorapii…
  – Mărie, dă jos chiloţii…
  – Vai, Ioane, e ruşineee…
  – Mărie, dă jos chiloţii că eu sînt bărbat şi eu ştiu de toate…
  Maria dă jos chiloţii.
  – Pe aici, după cum mi-o zis Vasile, ar trebui să fie o gaură…’

 3. Florinele…doamne feri’ sa nu-mi fie tata grupa laolalta ca-mi taie Safu’ din salar 15% 3 luni ! Dar…daca stai cis si judeci oleaca drept, nu are Ion dreptate? Citi prieteni nu-si aburesc prietenii pe motiv ca ‘stiu mai bine si mai multe’…si idem se intimpla si cu femeile ! Si se duce dracului increderea, apar suspiciunile, indoielile ….si fericirea ca la inceput e undeva cu pluta pe Bistrita….

 4. Nu eu.. Viata m-a invatat sa nu am incredere in cineva mai mult decat e cazul, mi-am luat-o in freza acum multi ani si m-am lecuit.. in schimb, altcineva are prieteni.

 5. Am priceput ! Am un sfat a-i da ( ca asa-s eu si nu ma pot abtine)…da’ nu-i musai sa-l si urmeze.
  ‘La Radio Erevan se întreabă:
  – Conducătorul unei brigăzi de femei din Colhozul nostru se foloseşte de poziţia sa pentru aventuri amoroase cu femeile din brigadă. Soţia mea este şi ea în această brigadă. Ce trebuie să fac?
  – Încercaţi, cît de repede, să deveniţi şi dv. şef de brigadă.’

 6. Aham….n-am facut nici o presupunere; am extrapolat putin situatia Colhozi(sti)ca…Sef de brigada pe bucata lui de viata, indiferent de tipul de ciomageala !

 7. Orice sef are niste sustinatori (o parte sunt sapatori, alta pupincuristi – scuzati expresia) care te deturneaza de la realitati, iar cand auzi zilnic acelasi lucru o lunga perioada de timp, ajungi sa crezi ce spun ei si sa iti pierzi personalitatea, identitatea, sentimentele.. asta ca sa, vorba ta, extrapolam.

 8. Nu pot fi de acord cu asta. La mine cel putin nu s-a aplicat. De cind am devenit ‘sef de brigada’ sunt cu alte cuvinte sef pe viata mea. De atunci am capatat intelepciunea de-a face diferenta dintre unul care vrea sa mi-o traga si unul care chiar zice din suflet ceea ce zice . Pupincuristii n-au ce cauta in ecuatie cum neuronii pe care-i am in dotare si-au ascutit sabiile si deceleaza putredul de viabil. Dar, mi-a trebuit o buna bucata de viata pina sa ma promovez sef de brigada. La asta faceam eu de fapt referire. Poate ca filozofia orientala m-a ajutat. Poate.

 9. 1. Repet, nu e vorba de mine.
  2. Cunosc foarte bine “seful” respectiv.
  3. E adevarat ca doar se crede “sef de brigada”, in realitate e influentat de trairile altora.
  4. Bineinteles nu va recunoaste asta in veci.
  5. Nu am eu nici un drept sa judec pe nimeni (doar am comentat plecand de la fericire si de la faptul ca cei din jur vor face tot posibilul sa ti-o distruga, cu un exemplu la care am luat parte).

 10. Heiiiii….am inteles ca nu esti tu cel implicat desi cred ca te doare ceea ce se intimpla in jurul tau !
  Hai sa-ti mai zic ceva: exista oameni care nu vor sa-si iasa din niste tipare, cum exista oameni care nu pot pur si simplu sa ceara ajutor. Tu-l/o cunosti. Tu sti ce fel de caracter (psihologic) are. Daca poti pune umarul cumva sa-l/o faci sa iasa din starea asta, fa-o. Daca nu , stai deoparte si lasa-l/o sa-si traiasca maruntele triumfuri interioare. Nu rezolvi nimic intervenind. Si din cite vad eu, e genul de om care accepta facilul. Vrea sa fie mintit frumos.

Scrie un comentariu: