Fiecare televiziune are cutremurul ei

A băgat cineva de seamă că de fiecare dată când avem parte de-un cutremur mai măricel fiecare canal TV ne oferă alte informaţii? La RTV cutremurul din seara asta a avut 4.8 grade, la Digi 24 a avut 4.6 grade, iar în Iaşi a avut 4.9-5 grade, după cum ne informează Ziarul de Iaşi. Mai verific două-trei televiziuni şi poate aflu că trebuie să ne pregătim de tsunami.

Interesant e faptul că peste tot se anunţă că nu au existat pagube materiale. Ce putere de circulaţie are informaţia în 2012! Realizaţi că nu i-a durut mâna pe redactori să menţioneze asta, cu toate că n-au avut nicicum posibilitatea să verifice realitatea.

Oricum, pregătiţi-vă pentru 21 decembrie. Se apropie. 😀

3 thoughts on “Fiecare televiziune are cutremurul ei”

  1. 21 decembrie înseamnă ultima zi de muncă, întâia noapte din concediu. Nici sfârșitul lumii nu-mi poate fura asta. Să fie clar! Cât despre cutremur: sunt câteva site-uri folosite ca sursă care monitorizează activitatea seismică și care au o marjă de eroare:

    http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=295530
    http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/dyfi/events/us/c000e23v/us/index.html

    Presupunând că infp doarme după prea multă ceapă în slană, jurnaliștii s-ar fi informat de pe site-urile externe și astfel avem eroarea cu 4,6-4,8.

  2. Inseamna ca la Ziarul de Iasi a intrat portarul pe pagina de Facebook si-a facut el o estimare. 😀 Oricum, mare parte din televiziunile de stiri afisau cand 4.6, cand 4.8. Nu erau prea hotarate.

Scrie un comentariu: