Frica

Viața are un mod ciudat de a-ți da peste nas. De curând mi s-a pus o întrebare ce m-a pus pe gânduri: Adriana, pe tine ce te bucură?. Cred că am fost atât de concentrată pe lucrurile care mă enervează încât am pierdut din vedere lucrurile care îmi aduc fericire. De ce? Pentru că mi-e frică de lucrurile care îmi aduc fericire.

Când îți este luat un lucru care te nemulțumește, ești mulțumit. Dar ce te faci când îți este luat ceva ce te face fericit? Ăsta e motivul pentru care mi-e frică de chestiile care îmi aduc fericire. E mai comfortabil cu cele care doar te mulțumesc, care nu îți fac inima să tresară, care nu te țin treaz noaptea. Așa, ești pus la adăpost.

Poate e bine așa, se zice De ce ți-e frică, nu scapi și dacă mie mi-e frică de lucruri bune poate că cele rele mă vor ocoli. Pare logic, cel puțin la prima vedere.

Zilnic descopăr contradicții în mine. Oscilez între idei diferite în speranța unui echilibru, în speranța că-mi voi găsi adevărul și realitatea mea. Sunt mică,mai am de crescut, mai am de învățat. Asta mă bucură, înseamnă că mai am timp și astfel, se diminuează frica.

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

6 thoughts on “Frica”

  1. Adriana ce sa-ti zic…frica este constructiva doar daca stii sa o folosesti. si pt ca haba r n-am ce muzica asculti dar iti recvomand cu incredere Florin Chilian cu Viata ca o curva si Hugh Laurie. In rest iti urez sa fii TU !:*

  2. E o formă de tendinţă spre Nirvana: cu cât îţi doreşti lucruri mai puţine şi mai uşor realizabile cu atât eşti mai fericit. Se spune că ai atins Nirvana când nu-ţi mai doreşti absolut nimic şi după cum spun unele religii hinduse ai atins fericirea absolută. Am trăit şi eu la fel o perioadă bună, între timp am revenit la sentimente mai bune cu viaţa 😛

  3. Ehh, Nirvana! Prea multa intelepciune si impacare cu SINELE iti trebuie ca s-o atingi. Pina acolo insa , e doar asa cum spunea Florin. La mine a functionat si inca functioneaza o chestie: cu cit imi doresc mai putin, cu atit primesc mai mult. Probabil ca ma ‘focusez’ doar pe ce e mai important si rezultatele intrec orice asteptari. Si da, pot zice ca-s fericita.

Scrie un comentariu: