Gândim noi, pentru voi!

Îl ştiţi pe Victor Sugaciu? Ăştia mai tineri, nu-l ştiţi: îi acel băiet care se chinuie de vreo câteva zeci de ani să-l bată pe Hruşcă la colinde (sau colinzi?). În fine, cert îi că nu o reuşit, nici chiar după ce Hruşcă s-o mutat în ţările mai calde, cu democraţii mai oacheşe. Cum s-ar zice în Liga lu’ Mitică, nu l-o bătut nici prin neprezentare, la masa verde.

Drept urmare, s-o gândit să se facă parlamentar. Şi cum, necum, o ajuns (care l-aţi votat, lăsaţi o adresă de mail în comentariu să vă trimit înjurăturile). Şi din înalta lui funcţie ne face proşti pe toţi, într-un mod elegant:

“Nu e de competenta poporului roman sa decida daca Parlamentul este unicameral sau bicameral. Romanii nu pot decide o chestiune atat de tehnica, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care stiu despre ce e vorba.E o chestiune a elitei. In marile societati nu mai exista alegerea presedintelui asa la indemnana unui popor, ci la indemana Parlamentului. La noi e semi-prezidential” Sursa

Traducerea: românii sunt proşti, nu sunt în stare să aleagă ce vor. Noi, parlamentarii, alegem mai bine pentru ei. Poporul e prost, aşa că gândeşte Parlamentul pentru el.

Deci bă’ Victor Sugaciu, pe lângă faptu’ că eşti extrem de prost şi, prin declaraţia asta, îi futuşi un par în moalele capului tocmai partidului pe care-l susţii, hai să-ţi arăt ce spune Constituţia României (se pare că n-ai citit-o):

Ai citit bine al doilea alineat? Mai citeşte-l o dată. Încă o dată. Încă…hai, în gura mă-tii, până-l bagi la cap! Deci poporul român e suveran şi nici un grup sau persoană nu are dreptu’ să contrazică ce spune poporu’, prin majoritate.

În momentul în care poporul suveran a decis prin majoritate că vrea Parlament unicameral (pe care eu nu prea l-aş dori, btw), te execuţi şi nu mai explici tu cum mă-ta te-o făcut pe tine mai deştept decât pe majoritatea românilor. Chiar am ajuns să fie opţională Constituţia?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Gândim noi, pentru voi!”

 1. Are precedente…
  Suntem analfabeti, nu stim a citi, doar trebuie sa auzim (ascultam)
  “Deputatul Victor Socaciu, care şi-a pus multă lume-n cap, când a propus în Parlament dublarea filmelor în limba română, şi-a respins singur proiectul. A confundat legea lui cu o altă lege. A fost nevoie ca Roberta Anastase să-i atragă atenţia că în plen se dezbate chiar legea pusă de el. Proiectul a fost însă respins de Camera Deputaţilor.”
  Se pare ca el era in alta camera

 2. Nu este primul care trateaza poporul asa, din pacate.
  La urma urmelor, parlamentarii sunt tot romani, alesi de poporul roman in necunostinta de cauza.

 3. floryn, nu mă miră la cât îl duce dibla.
  gabi, normal că vor s-o modifice, doar că trebuie să facă şi referendum pentru asta.
  vienela ştiu, doar că puţini se şi scapă în gura mare, ca nenea de mai sus.

Scrie un comentariu: