Ghid juridic pentru jurnalişti: Nu exista omor din culpă!

În aceeaşi categorie a proştilor de la TV se înscriu şi jurnaliştii care fac aprecieri pe probleme de drept sau relatează de la sediile instanţelor despre diverse procese. Lor le recomand acest ghid juridic, pe lângă un cod penal actualizat. Ghidul e puţin cam vechi, dar merită citit. Astea ar fi un fel de completare la instrumentele de care vorbea Cristi într-un articol mai vechi.

Şi ca să fie clar, omor din culpă nu există. Ori e omor, ori e ucidere din culpă. Sau poate lovituri cauzatoare de moarte. Bineînţeles, se poate şi mai rău de-atât. Recent am  auzit vorbindu-se despre omor calificat deosebit de grav. Adică nu e calificat şi nici deosebit de grav. O formă nouă cumva? Ciudat totuşi, pentru că la ultimul examen la Drept penal. Parte specială n-am învăţat despre aşa ceva. O fi vreo propunere legislativă iniţiată de jurnalişti?!

Şi încă ceva. Lăsaţi naibii speculaţiile privind posibila pedeapsă cu închisoarea. La fiecare relatare în legătură cu vreo infracţiune nu se poate să n-auzim că făptuitorul riscă de la x la y ani de închisoare. Pe bune?! Limitele alea din cod nu-s bătute-n cuie. Mai există 10000 de chestii care pot să le influenţeze, de la circumstanţe agravante sau atenuante, până la concurs şi recidivă şi multe altele.

Spor la lecturat.

 

One thought on “Ghid juridic pentru jurnalişti: Nu exista omor din culpă!”

Scrie un comentariu: