Idioții și ‘ăuernăsu’

În continuarea postării mele de ieri de pe Facebook, vizavi de harta cu IQ-ul mediu pe națiuni, povestim puțin despre idioții ahtiați după awarness. Nu prea înțeleg ei ce e ăla awarness, da’ dacă tot se poate face rost și nu strică, de ce să nu aibă și ei? Între noi fie vorba, să strângi awarness cu care nu ai ce face pentru că nu ai niciodată nimic de zis, nici o idee, nici un talent și în general nimic propriu de promovat, e ca și cum ți-ai cumpăra pieptăn deși ești chel.

‘Dați (de multe ori scris ‘da-ți’) share, să vadă cât mai multă lume, poate ajunge la cei care trebuie să ia măsuri!’ Un îndemn oligofren, însoțit de obicei de poze care ilustrează violență asupra animalelor, relatări bombastice despre niște unii etc. Greșit gogule, dacă vrei să ajungă la ‘cei care trebuie să ia măsuri’, dai un search pe Google, găsești un mail de la instituția la care lucrează ‘cei care trebuie să ia măsuri’, faci o reclamație și aia e, a ajuns. Simplu, fără să te milogești de likeuri și shareuri.

Da’ tu nu vrei să ajungă la ‘cei care trebuie să ia măsuri’, tu vrei să câștigi ‘ăuernăs’, că, ce pula ta, n-ai nimic interesant de zis – de fapt și școala primară și-a păstrat multe secrete față de tine – da’ nu strică să-ți expui ideile puține și fixe în fața a cât mai mulți oameni. IQ level: dulness (genul de prost căruia îi curge scuipat din gură)

Mai sunt și ăia care zilnic câștigă un milion de iPhoneuri, Maybachu’ lu’ ‘nea Jiji, mașina Andrei etc. Ăștia sunt de înțeles pe undeva, mulți speră la un iPhone pentru a-l vinde și a-și lua un Huawei și-o sticlă de Săniuța. Speră la un Maybach pentru a-l schimba pe o pisicuță din ’96 și-un Huawei. Etc. IQ level: retard ușor

Există, desigur și masa aia de idioți dincolo de orice scuză uman-posibilă care fac awarness pentru alții. ‘Like=1$, Share=3$, blabla’. Ăștia, deși sunt oarecum duioși în pseudomărinimia lor de idioți, propagă de multe ori niște poze cu niște oameni cu handicapuri și boli grave, care mă-ndoiesc că și-au dat acceptul pentru a le fi folosită imaginea în campanii de acest gen, din care nu câștigă nimic, decât în mintea idioților cu pricina. IQ level: copil până-ntr-un an.

‘Dă like, share, aruncă-te pe geam, sparge geamurile vecinilor, dă foc mașinilor din fața blocului și lasă comment cu cifra 9. Chiar funcționează!’ Normal că funcționează, un comentariu cu cifra 9 funcționează oricând funcționează Facebooku’. La genul acesta de postări mi-e și frică să mă uit cât awarness au adunat, mi-e frică pur și simplu de număru’ de idioți care populează planeta. IQ level: undeva între euglena verde și parameci.

1093232

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: