Imi plac alegerile

Imi plac. Pe bune. Sa mor io! Imi plac cum s’ar spune invers proportional fata de cum imi plac filmele bune. Filmele imi plac, da me enerveaza cand se termina. Cu alegerile e invers. Imi plac atunci cand se termina.

Sa va explic de ce: 3 ani jumate toti politicienii se pisa pe noi. Ii doare in pula(respectiv in pizda). Cu jumate de an inainte de alegeri…minune: se pun in miscare toate mecanismele democratiei, toate instrumentele politice; se scot de la naftalina bunavointa,compasiunea, si toate calitatile lor de homo sapiens sapiens. Ce e culmea, tot reusesc la fiecare 4 ani sa aduca vre’o 3-4 mil de retardati la urne. Da ba, astia plini de voi ca v’ati exercitat dreptul si datoria morala democratica sunteti niste retardati. Sunteti atata de prosti incat sa nu va dati seama ca politicienii ar face orice sa fie la putere. Ba!,Treziti’va! Doctrina politica si orientarea nu inseamna nimic, ei vor doar scaunul! O sa spuneti ca vreau sa dezbat problema ‘coalitiei monstru’,foarte la moda zilele astea. Nu, vreau sa evidentiez alt lucru, care e evident oricum da sunteti prea distrusi sa va dati seama singuri…

3 ani jumate vedeti pe santierele patriei numa Dorei dormind sau stand rezemati in lopata, fara chef de munca si sictiriti de numa nu iti fut o flegma in ochi ca ai tupeu sa te uiti la ei cum stau pe banii tai. Cam asa! In schimb toate o iau razna si lucrurile se precipita(literalmente) cand se apropie alegerile. Se trag sfori, sefii de santiere isi iau pulele de rigoare si incepe lucrul serios. Doreii nu mai tin cont de timp, vreme, intemperii si altele..uite aici! Nu conteaza ca ploua, ninge, e cutremur sau alunecare de teren, asfaltu merge turnat oricum; noi nu stim, nu suntem calificati in asfaltari de astea extreme, la limita imposibilului.

Imi plac alegerile. Macar atunci se indeplinesc in proportie de 1% promisiunile din urma cu 4 ani. Ma uit la stirile cu alegeri cam cu acelasi interes cum ma uit si la cum se fut doua furnici pe Discovery. Sau cum se scaspina in nas dracusoru din Cow&Chicken. Foarte interesant. Over&Out!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: