Incendiu în Bacău provocat de un piroman bolnav mintal

Maşini de poliţie, pompieri, SMURD…toate au ajuns în această noapte la un incendiu provocat de un bolnav mintal într-o scară de bloc din cartierul Narcisa. Din câte se pare individul nu ar fi la prima infracţiune. Pe aceeaşi stradă au mai ars trei maşini, a fost spartă o alta, iar uşa metalică a unui apartament a fost şi ea incendiată. Vă amintiţi de microbuzul distrus în incendiu acum doi ani? S-a-ntâmplat la 20 de metri distanţă de blocul din seara asta. Vorbim aşadar de cinci infracţiuni posibil atribuite lui, iar autorităţile delăsătoare nu au luat nicio măsură.

Piromanul a adunat covoraşele de la uşă ale locatarilor, le-a plasat la parterul blocului şi le-a dat foc. În doar câteva minute toate apartamentele s-au umplut de fum. Drept bonus a spart şi geamul de la intrarea în bloc. Se pare că a găsit totuşi de cuviinţă să alerteze locatarii. Până să ajungă pompierii o bătrână curajoasă a stins focul aproape în totalitate. Fumul se mai simţea în apartamente şi la câteva zeci de minute după eveniment.

Ce ar putea face oamenii în astfel de situaţii? Poliţia vine, îl ridică, îl ţine o perioadă (presupun că închis prin vreun centru de tratament) şi apoi îi dă drumul. E ca-n ziua cârtiţei. Oare e nevoie ca data viitoare să moară cineva până să fie luate măsuri definitive în acest caz?

4 thoughts on “Incendiu în Bacău provocat de un piroman bolnav mintal”

Scrie un comentariu: