Infofer.ro sau cum ieşi de pe hartă

Siteul oficial de informaţii pentru trenurile de călători ale CFR este infofer.ro. Site care la debut a fost atât de performant încât, în afară de faptul că îţi arăta mersul trenurilor şi îţi calcula rutele, calcula chiar şi distanţa cu care se contractau şinele noaptea, la frig. Aşa că se întâmpla de multe ori ca între două gări, pe aceeaşi rută dar la ore diferite distanţa să nu fie acceaşi. Normal, şinele se mai contractă, se mai dilată…absolut normal.

După ce au fost ridiculizaţi pe această temă s-au hotărât la o distanţă fixă între două gări pe aceeaşi rută (stabilind distanţa ochiometric, probabil), dar au o altă probemă: nu există trenuri internaţionale. Adică, dacă trenul trece graniţa, cade de pe hartă! Astfel, dacă vrei să călătoreşti pe ruta Bucureşi-Arad, găseşti inclusiv intercityu’ Bucureşti-Viena. Dacă însă vrei să mergi la Budapesta cu acelaşi tren, acesta dispare. La fel cum dispare orice tren care trece graniţa.

În schimb, la unguri, pe siteul MAV-ului găsesc inclusiv trenuri CFR cu care să călătoresc între Bucureşti şi Arad. Pentru că ei pot. Şi când ştiu câţi bani bagă instituţiile româneşti în siteuri şi personal care să se ocupe de imaginea lor online, nu pot decât să le doresc multă m…inte! Muie bă!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “Infofer.ro sau cum ieşi de pe hartă”

  1. CFR-ul protejeaza interesele tarii si nu te lasa sa pleci din Romania asa usor. MAV-ul te lasa sa intri in Romania, dar CFR-ul nu te lasa sa iesi.

  2. Nu vreau sa fiu rautacios dar site-ul oficial este cfrcalatori.ro iar acolo unde cauti scrie clar “rute interne”. Pentru international te trimite pe alt site. E drept ca mai au si ei probleme pe server dar n-am intalnit niciodata informatii eronate. Si circul aproape lunar cu trenul.

  3. Aham, linku ăla unde dacă cauţi un tren îţi dă ‘service unavailable’ sau ăla care duce la bahn.com?

Scrie un comentariu: