Am înfrânt din nou!

Nici nu știu de ce sunt supărat, la urma urmei, având în vedere premisele, USR a obținut un scor foarte bun. Se putea și mai bine, dar ăsta e rezultatul unei campanii făcută pe genunchi, fără o strategie anume, fără un program coerent și fără niște lideri proeminenți care să vorbească pe aceeași voce.

Scorul PSD m-a șocat la modul cel mai sincer, mă așteptam să facă aproape de 40%, plus-minus două procente, dar peste 45% e dincolo de orice scuză, de orice explicație logică, dincolo de orice înțelegere. Am văzut că mulți pun scorul PSD în cârca neparticipanților la vot, ceea ce mi se pare greșit. Și eu am îndemnat lumea să iasă la vot, da’ nu mi se pare că sunt ăia de vină că a obținut PSD scoru’ ăsta.

Din contră, dacă nu te atrage oferta politică a niciunui partid, mai bine stai acasă, decât să dai cu ștampila, doar așa, să te afli în treabă. Știu, o să îmi iau înjurături pentru afirmația asta, da’ părerea mea e că mare parte dintre ăia care n-au participat la vot n-au nicio treabă cu politica, cum și de ce se alege legislativul, cine și cum candidează și alte lucruri de genul ăsta, de unde rezultă că dacă s-ar fi ieșit la vot mai masiv s-ar fi putut să ne punem fustele-n cap mai rău…

Am văzut fel de fel de abordări, de explicații, de încercări penibile de a găsi rațiune într-un act complet irațional; explicația e simplă: noi ăștia care dăm doi bani pe valori occidentale, pe cinste, onestiatate, normalitate, meritocrație șa trăim înconjurați de o națiune de proști și fofârlicari. Asta e, oricât de urât sună, ăsta e adevărul.

Probleme?

42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar 20% cred că Pământul are nevoie de o lună pentru înconjura Soarele. 30% cred că primii oameni au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii. 63% cred în viaţa de apoi.

Dacă bem apă după o persoană infectată cu HIV este foarte probabil să ne îmbolnăvim şi noi.60% au răspuns greşit.

Persoanele bolnave de diabet zaharat trebuie să mănânce multe dulciuri. 93% au răspuns greşit.

62% dintre români cred că, datorită cunoştinţelor lor, oamenii de ştiinţă au o putere care îi face periculoşi.

(sursa)

Bun, dacă am stabilit că inteligența aia specială a românilor e doar un mit, avem și răspunsul pentru care ne-a tras-o PSD-u’ de nu știm ce ne-a lovit. Asta plus o campanie bine orchestrată care a marșat fix pe lucrurile care-i gâdilă p-ăștia: naționalism, rasism, nu ne vindem țara, muie Soroș, mărim pensiile, salariile, Cioloș vă taie, noi vă dăm. Win! Și într-un fel e chiar bine că ne mai scot neocomuniștii din baloanele noastre de săpun și ne mai fut câte-un robinet rece peste dinți, să mai gustăm și noi în ce țară trăim!

Ce rămâne de făcut? Nu știu sigur, dacă nu emigrăm, eventual să ne înscriem prin partide. Să ne organizăm, să ne aliniem la o doctrină, să știm să ne atragem apropiații spre noi și spre procesul democratic. Să combatem mai bine intoxicările de prin media, să contracarăm mai bine postacii. Poate reușim să schimbăm legea electorală, să spargem monopolul partidelor mari, știu, sunt un optimist incurabil, dar ce altceva ne mai rămâne? Implicare, asta trebuie!

rezultatealegeriparlamentare2016-cifreleoficialecomunicatedebiroulelectoralcentral%2cdup%c4%83num%c4%83rareaa99%25dinvoturi%3apsd%2cpeste40%25%2cpnlsub20%25-diasporaavotatpen

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Am înfrânt din nou!”

  1. Da, dom’le, implicare. Nu ma intereseaza cu cine ai votat, nu ma intereseaza cine a castigat alegerile. Ma ingrozeste insa cele nici 40% prezenta la vot. Si nu pentru ca ar fi votat “corect” cei care n-au mers la vot. Dar asta arata interesul fata de ceea ce se intampla cu viitorul lor.
    Eu traiesc aiurea si nu ma va convinge nimeni sa votez. Adica sa decid eu, cel plecat, viata celor ramasi. Eu ii am de ales pe cei ce-mi decid viata aici, unde traiesc.
    Dar cei ce traiesc in Romania sa fie atat de indiferenti fata de viata lor? Si a copiilor lor? Mintea mea nu pricepe asta, imi pare rau!

Scrie un comentariu: