Întrebare pentru copy-lot

Anu’ trecut prin martie, după ce profesorii îşi recâştigaseră salariile tăiate în instanţă, Ponta explica foarte ţanţoş la trustu’ lui de suflet, citez:

Orice decizie judecătorească trebuie respectată. Bugetul României este 32-33% din PIB, adică undeva la 32-33 miliarde de euro, deci cred că aş putea, dacă aş ajunge premier al României, să cresc salariile acestor profesori cu 50%. Guvernul României trebuie să-şi onoreze obligaţiile, iar hotărârile instanţei trebuie respectate, chit că iei bani din altă parte şi dai la profesori” (sursa)

Recent, printre alte chestii, justiţia a hotărât că Florin Pâslaru trebuie să-şi dea demisia, pentru că este incompatibil şi în conflict de interese. Pâslaru are o declaraţie de milioane, citez:

Faptul că instanţa a decis să-mi dau demisia nu este o motivaţie să-mi dau demisia. Am lămurit situaţia cu preşedintele partidului (n.a. acelaşi Ponta) într-un minut. Probabil voi candida şi la alegerile parlamentare” (sursa)

Dacă mai socotim şi faptul că Ponta a criticat instanţa care l-a condamnat pe Bombonel şi a făcut nişte maşinaţii pentru a-l scăpa pe Felix de o condamnare, avem deja trei situaţii în care justiţia nu mai trebuie respectată.

Întrebarea mea pentru copy-lot domnul prim ministru este: hotărârile înstanţei trebuiesc respectate doar dacă vă convin dumneavoastră?

E destul de ciudat cum acceaşi instanţă, care anu’ trecut era verticală pentru că lua decizii împotriva guvernului portocaliu – iar deciziile ei trebuiau respectate chiar cu bani din altă parte, este acum coruptă, face procese politice şi ne putem pişa liniştiţi pe hotărârile ei, că suntem parlamentari – un fel de supra-români, care funcţionăm doar pe legile care ne convin.

P.S. Apropo de ultimele mişcări politice, domnule copy-lot, cred că uitaţi două lucruri esenţiale: încă nu s-au ţinut alegerile parlamentare iar preşedintele nu poate fi suspendat fără voia poporului. Înţelegeţi ce vreţi de aici.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Întrebare pentru copy-lot”

  1. Nu vor fi manifestatii de masa cum , la un eventual referendum popular, rata de participare va fi infima. Nu stiu de ce, am asa o senzatie ca, nici macar nu se va ajunge pina aici.

Scrie un comentariu: