Io te-am vrut, bă’ Ponta!

Adevăru’ îi că undeva în sinea mea îl vroiam pe Porca premier; dădea aşa o impresie de suflu nou în politică şi eram sătul de aceleaşi mecle obosite şi erodate. În plus, eram aproape sigur că va claca rapid şi va arăta miilor de ciuhapi care protestau în iarnă că da, bă’, se poate mult mai rău decât cu PDL!

Dacă mă întrebai acu’ o lună pe care politician îl voi urî cu cel mai mult patos azi, l-aş fi numit pe Băse fără să stau pe gânduri (omu’ se străduieşte de opt ani, sincer fiind). Însă Ponta şi acoliţii au reuşit într-o lună să mă facă să-i urăsc mai mult decât au reuşit Băse şi PDL în opt ani.

Nu e prima dată când asistăm la confiscarea puterilor, a făcut-o şi PDL nu cu mult timp în urmă. Însă a făcut-o mai fin, mai cizelat, câte-o lovitură pe rând, cu aşteptarea estompării şocului precedent.

PSD n-are timp de asta, are ţinte clare şi urgente: Bombonel trebuie graţiat, Felix nu vrea la puşcărie, nici Păturiciu. Dacă PDL a confiscat puterile în stat, a făcut-o pentru a condamna nişte corupţi pesedişti. Comuniştii nu o fac pentru a-i înfunda pe pedelişti, o fac pentru a-şi scăpa propriii corupţi. De asta-i arde aşa rău suspendarea preşedintelui, pentru că a rămas ultima faţă-palidă care poate apărea în direct, să-i faulteze pentru mizeriile pe care le fac.

Paradoxal, tiranu’ dictator care ne-a futut nervii şi vieţile în ultimii opt ani, a rămas ultimu’ garant al democraţiei ăsteia, aşa rahitică cum e. Paradoxal, ajung să fiu băsist cu a patra ocazie în care îl pot vota. Şi nu, nu-i cu nimic mai bun decât acu’ trei sau opt ani, doar că acu’ or avut timp comuniştii de rit vechi să scoată colţii. Deci da, dragi concetăţeni, se poate mult mai rău decât cu Băse şi PDL!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Io te-am vrut, bă’ Ponta!”

  1. Zici că “Dacă PDL a confiscat puterile în stat, a făcut-o pentru a condamna nişte corupţi pesedişti.” Eu cred că au făcut-o exact pentru ceea ce îi acuzi azi pe cei de la PSD: evitarea pedepselor de corupție. Și alde Băsescu e doar dopul vișinatei corupte PD, cu dosarul Flota sau Casa Mihăileanu. Că din 2004 până în 2012 au mai pus băieții de și de pe lângă PD de încă vreo 20 de infracțiuni penale care nu sunt investigate și incriminate de Parchet, tot ”meritul” Băsescului este. Confiscarea puterii (în formă continuă) de către PD zic că are astfel motive bine întemeiate și are mai multă legătură cu ei, decât cu ”Bombonel” sau alte relicve iliesciene.

    Concluzia ”se poate mai rău”, da! Iată-l că vine tare din fundul curții politice: domnu’ Dan și Poporul său.

  2. Mihnea, îţi aminteşti de vreun corupt condamnat în 2000-2004? Dap, PDL şi-a acoperit corupţii, da’ i-a arătat cu deştu’ p-ăilalţi. PSD nu arată cu deştu’ pe nime, numa’ îi scapă p-ai lor. Dacă ar fi procedat şi PSD la fel am fi avut o şansă la epurarea clasei politice în timp, aşa….ciuciu!

  3. Tatuca Iliescu, pare-se ca-si va atinge scopul pina la urma. Si ce bine-i sade in umbra, bagind joarda prin gard si atitind ciinii… Nimic nu misca in partid fara o sprinceana ridicata din partea lui.
    In alta ordine de idei, nu cred ca Basescu va face ce vor ceilalti cum, nu cred ca va cadea ca musca pe baliga. Ma astept sa faca ceva in stilul lui, care sa-l scoata din marele mirositor si inca facindu-l si erou pina la urma. Nu degeaba e tacere. Iar, daca e maestru la ceva, atunci in arta manipularii maselor (si nu numai) e…

  4. Nu, nu Băsescu a rămas ultimul garant ci noi suntem aia!
    N-avem nevoie de Băsescu la Cotroceni ca sa putem in toamna sa-i votam pe cei in care avem încredere, indiferent care ar fi aia!

Scrie un comentariu: