Istorii IV

Am încheiat ultimul articol povestindu’vă că la o vreme mi’am luat şi eu un Pentium. Bineînţeles, denumire dată de procesorul produs de Intel. Era amuzant la acea vreme cum toate calculatoarele erau ‘Pentium’. Pentium I, II, III sau IV, chiar dacă nu aveau nici o componentă produsă de Intel.

Pentiumu’ ăsta era la vreo 233 Mhz, dacă îmi amintesc eu bine, un hardisk de 4,3 Gb (o capacitate imensă pe vremea aia), memorie RAM de 32 Mb, un CD-Rom de 2X, şi placă video de 4 Mb dedicată!

După un timp au început să apară şi CD’uri cu jocuri (piratate, evident), şi Internetu’.

În 2003, după ce m’am angajat prima dată, am făcut o investiţie masivă şi mi’am cumpărat un calculator care a stârnit invidia multora. Calculator care mai există şi azi, bineînţeles, cu majoritatea componentelor schimbate/upgradate.

Ştiu sigur că mai există din el carcasa şi monitoru’. În rest, am schimbat tot începând de la placa de bază, sursa, placa video, memoriile, plăci de reţea, plăci de sunet, până la nenumărate tastaturi şi şoareci. Singur, doar îs înaintat în informatici până la jenunţu’ broaştei! Şi da, încă mai funcţionează, doar că e pensionar şi se odihneşte mai tot timpu’, pentru că acu’ mă dau pe net cu un laptop Acer Aspire 5310, un netbook Asus EeePC 901, şi telefonu’ Sony Ericsson Xperia X1.

Articol participant la concursul organizat de Blogal Initiative pentru Azerty.ro

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: