Jurnalistu’ cu brânză sub unghii

Ce poate fi mai elocvent pentru presa mioritică, decât un jurnalist – născut într-un sat în care, dacă nu-i atent, nenea tractoristu’ care ară ogoru’ ar putea ara peste toate cele maxim cinşpe colibe de pământ care formează vatra – care de-a lungu’ vieţii lui a fost, pe rând: muncitor-brânzar, lăcătuş mecasnic, topitor-formator, prim-secretar UTC pe oraş, agent hidro, pontator, ajutor de zidar şi, cel mai tare post: paznic la cimitir.

De fapt, partea amuzantă abia acum începe: după ce a constatat că nu-i bun la nimic, omu’ s-a făcut jurnalist şi de atunci se tot plimbă pe la ‘redacţii’ de piar portocaliu, de prin capitala de judeţ. Mare poet şi prozator contemporan, jurnalistu’ cu brânză sub unghii consideră că e ok să te iei de o domnişoară pe motiv că nu e crescută la oraş. Nu pe calitatea muncii ei – pe care, înainte să observe că-i kitsch, o elogia – ci pe faptu’ c-a îndrăznit să vină de la ţară, să se facă creatoare de modă la oraş, jurnalistu’ topitor-formator, îi spune ‘modista de la coada vacii’.

Hăhăhă, ce să zicem ‘nea Vasile, bine c-ai venit mata din buricu’ Hong-Kongului, cu vastă experienţă în ale zidăritului, să ne spui cum stă treaba cu moda. A nu se înţelege că apăr pe cineva, însă atunci când eşti un jurnalist ex comunist, parvenit şi obscur, plătit să lingi pantofi pedelişti eşti cam ultima persoană care are dreptu’ să scrie nasoale despre alţii.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

10 thoughts on “Jurnalistu’ cu brânză sub unghii”

  1. Mi-a plăcut mai mult articolul tău decât cel al individului. Prea lung şi era doar o fotografie probabil luată de pe un site cu porno animaţii.
    Te cred pe tine. Scrii pe înţelesul meu

  2. Rușanule, cred că ante-ante-comentatorul Razvan înclină să creadă că e vorba de articolul lui Entertrainer; mai ales că nici tu, nici Gabi nu ați pus cu link la maistrul Vasile.

  3. Pot doar sa-l parafrazez pe Ingres: ” Stop. Numai pina la toale, scribule.” Se pare ca jurnalistul nu si-a inteles nici macar propria scriitura.

  4. @Mihnea: Link? Never! Never, i say! :)))
    @Rusanu: scriitura inspirata bre 😛
    @Razvan: un PRTSC SYSRQ pe blogu’ lu’ individu’ detine sursa problematicii mondene aradene.

Scrie un comentariu: