Legea adopţiilor era proastă. Acum e şi mai proastă!

În cazul în care nu ştiaţi, în România, să încerci să înfiezi un copil poate însemna ani întregi de birocraţie, acte, instanţe de judecată, avocaţi, evaluări ş.a.m.d. Adică, dacă mergi la un centru de plasament şi îţi cade cu tronc un bebeluş, ai posibilitatea să-l adopţi atunci când are barbă.

Asta după ce asistenţii sociali au întrebat rudele copilului de până la gradul IV dacă vor să-l crească. Lucru obligatoriu, deci dacă o rudă e de negăsit, copilu’ nu poate fi adoptat! Asta până acum…

Cum politicienii se gândesc mereu la binele ţării, au adoptat o lege foarte miştoacă care înlesneşte procedura de adopţie. De fapt, pula! Doar au scurtat nişte termene în care trebuie monitorizată familia care vrea să adopte, în care trebuie să se pronunţe instanţa şi din alea. Asta înseamnă pentru ei înlesnirea procedurii: scurtarea unor termene.

Mai mult, părinţii adoptivi sunt obligaţi să-i spună gradual copilului că e adoptat. Cum adică gradual? Câte două cuvinte pe zi? Mă depăşeşte. Şi nu oricum, ci de la vârste cât mai mici.

Părerea mea e că dacă un jeg şi-a abandonat copilu’, poate să sugă pula! Să nu mai fie întrebat nimic, niciodată. Să fie dus copilu’ într-un centru de plasament cât mai îndepărtat de jegurile de părinţi, iar după ce e adoptat să i se şteargă orice urme din acte; ca şi cum s-ar fi născut în ziua în care a fost adoptat.

Jegurile care îşi abandonează copiii nu mai au dreptul la a se numi părinţi, la a şti ce face copilu’ sau alte pretenţii. Calitatea de părinte încetează când îţi abandonezi copilu’ şi gata. Copilului sigur nu-i face bine să ştie că e adoptat. N-are nevoie să ştie, mai ales la vârste fragede, că s-a născut din nişte jeguri care l-au abandonat. Nu-i foloseşte la nimic, din contră!

Da’ e normal să se dea legi din ăstea scoase din cur la noi, că oricum adopţiile merg unse, să le mai stopăm puţin, ce dreaq!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Legea adopţiilor era proastă. Acum e şi mai proastă!”

Scrie un comentariu: