Maestro, cel mai card degeaba

Avem toţi carduri de salariu, suntem miezu’ din tranzacţiile bancare. Nu contează că majoritatea avem de parcurs dinstanţe considerabile să găsim un bancomat sau că în multe zone ele lipsesc cu desăvârşire. Avem carduri, coiuţ!, nu suntem noi miejii?

Am lucrat în trei locuri până acum, în toate mi-am făcut carduri Maestro. De la bănci diferite, că fiecare căcăcios de contabil are altă bancă ‘agreată’ şi toate, ca un făcut, agreează cardurile de căcat Maestro, n-am înţeles exact din ce considerente…

Primele probleme le-am avut când încercam să scot cash de pe bancomate ale altor bănci decât aia care emisese cardu’. Ba nu-mi afişau soldu’, ba nu-mi recunoşteau deloc cardu’ (reţineţi că vorbim de mai multe carduri de la mai multe bănci, nu e ceva izolat).

Apoi, după ce mi-am încărcat un cont pe un site de pariuri, m-am trezit cu cardu’ blocat pentru ‘tranzacţii suspecte’ şi astfel am pierdut o juma’ de oră la telefon cu o duduie, care mă futea la cap cu tot felu’ de întrebări de siguranţă, să-mi deblocheze cardu’.

Însă cea mai spinoasă problemă e cu plata online: pentru ăştia care n-aţi avut Maestro (să nici nu vă faceţi vreodată) – cardu’ n-are codu’ ăla de siguranţă, de lângă semnătură, pe care ţi-l cere la aproape orice plată online (am găsit şi vreo două-trei saituri care nu ţi-l cer, pentru că unii angajaţi ştiu că tipu’ ăsta de card nu-l are). Aşa că mumu plăţi online, fără cod.

De asemenea am mai păcălit câteva saituri internaţionale cu schimbarea locaţiei în altă ţară (aparent alte ţări sunt mai de încredere şi mai logice şi nu se cere codu’ ăla). Da’ de principiu, dacă aveţi de gând să faceţi plăţi online cu cardu’, nu vă faceţi Maestro, că nu se pupă deloc cu plăţile online.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “Maestro, cel mai card degeaba”

 1. Am si eu unul, dupa ce mi-am dat seama ca e useless am trecut la VISA.
  Eu am auzit cum ca sunt foarte usor de spart, neavand nici cele 4 cifre magice pe spate. Tocmai din acest motiv foarte, foarte putine siteuri accepta prin card MAESTRO.
  In rest nu am probleme cu el. A mers perfect la scos bani de la bancomat sau alte chestii.

 2. Nah păi la bancomat merge şi al meu, dă-l în spanac! Îmi închipui că celelalte sunt foarte greu de spart din moment ce codu’ e pe spatele lui. Poate nu se prinde spărgătoru’ să-l întoarcă invers?

 3. Eu cand am fost sa-mi fac card de student la ING am intrebat daca primesc VISA si daca imi accepta paypal 😀 ca d-asta aveam eu nevoie 😀

 4. subscriu….Maestro sucks! Mi-am inchis contul de la BRD, fiindca refuzau sa mi-l schimbe cu un VISA, pentru codul de siguranta – ca vroiam sa mai fac si eu cate-o plata online de-acasa, ca tot omul lenes!
  apropos de BRD, cand scrii un material si de astia, ca mai muista banca decat ei rar gasesti?!

 5. @adrian cretu: man, where have you been?! I’ll subscribe at your request! 🙂

  @Florin: incearca AMEX sau Mastercard si sa fie banca cu reprezentare internationala (ptr irosirile pe meleaguri straine).

Scrie un comentariu: