Mama operaţiunilor de salvare!

Săptămâna trecută, un apel la numărul de urgenţă 999, din Marea Britanie, a demarat o amplă operaţiune de salvare în care au fost implicaţi vreo 30 de lucrători de la serviciile de urgenţă. Un om care hrănea lebedele ce trăiesc pe lacul din parcul Walpole din oraşul Gosport, Hampshire, a căzut în apă şi a suferit un atac de apoplexie.

Cineva a sunat la numărul de urgenţă şi prima autospecială a ajuns la vreo 5 minute după incident; ulterior parcul s-a umplut de autospeciale şi specialişti care au reuşit să scoată omul din apă după…37 de minute. Imaginea de mai jos spune totul despre operaţiune:

Operaţiunea de salvare a durat atât de mult deoarece majoritatea specialiştilor prezenţi la faţa locului ‘nu sunt antrenaţi’ să intre în apă; vorbim de apă care are maxim 110 centimetri. Primele echipaje ajunse la faţa locului aveau doar nivelul 1 de antrenament, care le permite să intre în apă până la genunchi. 🙂

Chiar şi cei doi specialişti de la echipa de ‘intervenţii în apă’ erau antrenaţi doar la nivelul 2, lucru care le permite să intre în apă până la gât; drept urmare, au fost nevoiţi să testeze apa cu prăjini (să nu le treacă peste gât) pe timpul operaţiunii de salvare. Numai specialiştii antrenaţi la nivelul 3 au voie să înoate.

Toate astea deşi Ministerul Sănătăţii şi Siguranţei asigurase în prealabil că muncitorii de la serviciile de intervenţie nu vor fi acuzaţi de nimic dacă încalcă reguli în timpul săvârşirii unor acte de eroism.

Ulterior, un reporter de la Daily Mail şi-a luat o pereche de cizme-pantalon pentru pescari şi a trecut de pe un mal pe celălalt lacul în care pompierii nu au vrut să intre, considerând că este foarte periculos:

Deci se întâmplă şi la case mari, să nu-i mai hulim aşa tare pe ai noştri! 🙂

Sursa: Daily Mail

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Mama operaţiunilor de salvare!”

Scrie un comentariu: