Mari reforme, mari…

Îmi plac la nebunie reformele guvernului Pictor Vonta 2. Scumpiri de impozite, măriri de salarii în sistemu’ bugetar, scumpiri de accize, impozite noi, aparat de stat tot mai gras. Mergem spre bine. Aş întreba un votant de socialişti cam cum se simte mărirea de salarii/pensii pe lângă scumpirile care nu mai contenesc, da’ asta ar însemna să cred că vreun simpatizant de-al socialiştilor are vreo fărâmă de logică în tărtăcuţă.

Cretinii nu ştiu să-şi drămuiască banii şi pentru ei orice plus la venit înseamnă automat un plus la nivelu’ de trai. Nu ştiu că banii primiţi în plus la buzunar vor ieşi pe cealaltă parte, tot către stat, da’ vor mai lua şi alţi prieteni bani cu ei şi, per ansamblu, îşi vor permite mai puţin, cu o sumă mai mare.

N-am auzit de vreo reformă legislativă. În prezent, în orice domeniu de activitate, te confrunţi cu nşpe+1 legi. Fiecare cu ‘modificările şi completările ulterioare’ ei. Fiecare cu trimiteri la alte legi şi cel puţin un regulament de aplicare. Acum, că tot avem aproape 600 de trântori, ar putea fi creat un grup de lucru, care să adune legile dintr-un domeniu într-un singur act normativ. Bine, aşa s-ar diminua veniturile la buget, din amenzile date pe principiu’ ‘măgare de ce n-ai şapcă?’, deci nu se va-ntâmpla.

Dacă s-ar face chestia de mai sus, s-ar reduce automat şi birocraţia. Nu destul, da’ cât de cât. Poate mai dispar din gigeii ăia care plimbă trei oameni câte o hârtie între două birouri. Poate mai dispar din posturile unde, din lipsă de activitate, funcţionează doar un birou din trei (cc paşapoarte).

Bun, am simplificat legislaţia şi am redus birocraţia? Pă, să nu scoatem oamenii în şomaj, că e inuman, hai să-i trimitem pe teren, să aplice legislaţia simplificată. Ia, mergeţi şi întrebaţi poliţiştii de frontieră, care au salarii mizere, de bugetari, de unde au bani de maşini cât salariu’ lor pe treizeci de ani. Întrebaţi comisarii gărzii financiare cum de îşi permit x6-uri şi vile care însumează salariile lor pe 100 de ani şamd.

După astea trei etape, ar creşte baza de impozitare natural, adică ăia care au fentat până acum, prin diferite felurite, s-ar putea să se mai gândească puţin. Între timp m-am trezit şi mă întreb, cum plm pot visa aşa SF-uri???

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: