Metrosexualii sau fetele

Eu iar nu înțeleg o treabă, nu înțeleg care-i treaba cu metrosexualii ăștia. Adică, cum naiba să stai, ca și bărbat, toată ziua cu penseta și lacul de unghii în mână? Dumnezeule, ce-i asta?! Păi dacă aș avea un bărbat din ăsta am putea să facem petrecere în pijama împreună sau cum? Ne-am împleti una celelailte părul? (da, ‘una celeilalte’, am zis bine, deci nu îndrăzniți să mă corectați).

Doamne, da’ cred că l-aș și plesni dacă ar veni la mine cu faze gen ‘fatăăăă dă și mie penseta ta’ sau ‘fatăăă, hai să te ajut să te faci cu ceară’.

Men are supposed to be rough, așa mai dintr-o bucată că de aia sunt bărbați. Ei nu sunt făcuți să stea în oglindă mereu!

Pentru toți metrosexualii, vă dedic asta.

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

26 thoughts on “Metrosexualii sau fetele”

 1. Sunt si destule femei care au uitat ce inseamna sa fii femeie. Nu tu aranjata, blugi cu turul lasat, hainele largi, sprancene nepensate si multe altele.

 2. @Cosmin MP: Da’ stii tu ce inseamna sa “fii” femeie? Care e problema cu turul lasat? Sau hainele largi? Deci a fi femeie inseamna a fi superficiala? Toata ziua cu faa in oglinda, aranjata, machiata etc? Asta e pentru tine o femeie?
  Adriana, cred ca ti-ai gresit publicul aici, asta sustine ca daca iesi din casa sa duci gunoiul si nu esti aranjata nu mai esti femeie.

 3. 1. In primul rand imi intepretezi cuvintele. Nu o mai fa!
  2. Femeile se machiaza si se ingrijesc inca din Egiptul Antic. Asta inseamna pentru tine superficialitate?
  3. Femeile vor sa fie egale in drepturi cu barbatii, uitand ca sunt femei.
  4. Femeie trebuie sa fie rafinata, blanda, diplomata, amabila, puternica spiritual, fericita, fara sa se prefaca, sa fie intelegatoare, concilianta, inteleapta, sa fie mama, sa fie fiica.
  5. Ai o problema cu respectul fata de ceilalti, insemna ca nu te respecti nici pe tine. Asa ca intoarce-te la WOW!

 4. De acord ca femeile trebuie sa se aranjeze si sa aibe grija de ele, bine asta nu inseamna sa fim machiate si pe tocuri in fiecare clipa a vietii noastre. Egali in drepturi nu vom fi nicicand, dar inferioare voua barbatilor in nici un caz nu suntem. Suntem diferiti si e normal sa fim asa.

 5. Nici nu am spus ca trebuie sa fie machiate si pe tocuri in fiecare clipa. Tocmai asta e frumusetea ca suntem diferiti 🙂

 6. Pur si simplu mi-e mila de femeia care e imaginea fidela a punctului 4 de mai sus….asta in cazul in care o fi existind !

 7. Superficialitate inseamna ca sta NUMAI cu fata in oglinda. Nu as fi putut intepreta daca nu ai fi lasat loc de interpretare. Si data viitoare cand te agiti, vezi ca forma corecta la imperativ negativ persoana a II-a sg e “nu face” .

  In ceea ce priveste femeile si spoiala, in spatele machiajului statea o simbolistica, nu-mi spune ca tu cunosti mai bine decat o femeie ce inseamna arta machiajului.

  Ce ai scris tu acolo nu e femeie, e imaginea ta despre o femeie. Iar imaginea ta despre femeie poate fi cum vrei tu, dar nu spune ca femeia TREBUIE sa fie asa. Avand in vedere ca e OM, poate fi cum vrea ea, nu exista trebuie fiindca asa vrei tu. E ridicol. You better check yourself before you wreck yourself.

 8. Era o discuţie despre bărbaţi, şi cum sunteţi obişnuite din viaţa de zi cu zi, aţi acaparat-o şi transformat-o într-una tipic femeiască… (nu zic că e de rău, doar constat :P)

 9. Treaba cu metrosexualii e cât se poate de simplă şi naturală. Embrionul masculin a primit mai puţini hormoni masculini decât necesarul pentru configurarea creierului cu un sistem operaţional masculin aşa că ori are capacităţi şi tipare de gândire feminine ori creierul său este predominant feminin ca structură şi gândire. Asta cu toate că vorbim de un corp masculin din punct de vedere genetic. Aşadar, nu e vina lor că se comportă aşa, e o chestie normală.

  Reciproca privind personaje feminine cu preocupări masculine este, bineînţeles, cât se poate de valabilă.

 10. La homosexuali vorbim strict de orientare sexuală, la metrosexuali doar de orientări specific feminine, respectiv atenţia exagerată acordată aspectului fizic.

 11. Evident, mie mi se pare în aceeaşi măsură de nefiresc, dar noi avem creiere setate normal, ca să zic aşa. E ca şi cum i-am blama pe ruşi că le place vodca, pe italieni că manâncă paste sau pe elveţieni că fac ciocolată. E o rotiţă care în mintea metrosexualilor funcţionează cât se poate de normal şi e absolut necesară. Zic doar că trebuie înteleşi şi acceptaţi în limita în care nu ne deranjează.

 12. aici te cam contrazic. Omul ca specie evolueaza. Am trecut de a ne inveli cu piei si a face arme din piatra la imbracaminte stilata si automat incepem sa ne ingrijim. Dau un ok unui barbat care se aranjeaza pana in limita de a-si da cu fond de ten si nush ce draci. Apoi asa cum eu ma uit la o femeie cand ma intalnesc cu ea si o vad cu oja sarita si descusuta toata… si voi va uitati la cum ne prezentam. Eu personal cand vad o persoana mai putin ingrijita ma intreb daca asa este si in zonele intime si cand s-a spalat oare ultima data 😉

 13. “Metrosexualitatea, un termen inventat de jurnalistul britanic Mark Simpson, se referă la o subcultură a bărbaților de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei.”- de la Wikipedia citire.
  Mie personal, inca imi plac unele stereotipii (ce tin de aspect, nu de comportament ) in care barbatul sade de multa vreme, asta cu conditia sa foloseasca sapunul si apa. Naturaletea e cea care da valoare unui om. Si e valabila treaba si la femei.

 14. Cristian S. va trebui sa fiu de acord cu Mala. Si una e sa ai grija de tine si sa ai un aspect ingrijit si una e sa fii metrosexual. Poti fi ingrijit si fara sa stai mereu in oglinda.

Scrie un comentariu: