‘Mi-am pierdut virginitatea’

Mi-a rămas în cap o fază dintr-un film pe care l-am văzut cu mulţi ani în urmă, motiv pentru care nu mai ştiu cum se chema, cine erau actorii şi alte detalii din astea, aşa minore.

Personajul principal din film, o femeie, avea următoarea nedumerire: de ce se zice că ne-am pierdut virginitatea, ca şi cum am fi uitat-o în autobuz? Mi-a rămas în cap faza şi deseori mă întreb acelaşi lucru.

Ai vreo explicaţie rezonabilă pentru treaba asta? Dacă da, eşti binevenit să mă lămureşti.

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

16 thoughts on “‘Mi-am pierdut virginitatea’”

 1. pai asa putem sa ne intrebam de ce se spune “a pierde incredere”? ca nici pe n-ai scapat-o din buzunar… e doar ceva ce-ai avut si nu mai ai…

 2. mai bine nu analizam de ce se spune asa si sa incurajam fetele sa si-o piarda :))) am fost destul de feminina? 😀

 3. aaa:))) ma gandeam si eu:))) ca nu esti genul care ar face o asemenea incurajare, cel putin asa te vad eu. is cam obosita si nu imi mai dau seama cand gluemste lumea :)))
  sorry

 4. Intr-o anumita acceptiune, virginitatea este asimilata puritatii, candorii, nevinovatiei, inocentei etc. La fel, pierderea nu se refera doar la o paguba materiala, propriu-zis.

  In alta ordine de idei, tu nu ti-ai pierdut niciodata mintile? Sau rabdarea? Sau, sau, sau?… Ca eu da!! Ce-i drept, virginitatea nu se poate “pierde” decat o data. :)))

 5. Mintile mele is pierdute de mult timp :))) Adica, zici, tu ca daca nu mai sunt virgina, mi-am ‘pierdut’ puritatea? sunt murdara? adica pe langa faptul, ca nu mai am himenul intact (pierderea materiala) am ;pierdut’ ceva spiritual ca sa zic asa:))))

 6. Plus de asta, pierderea implica ceva involuntar. Nimeni nu vrea sa-si piarda rabdarea, mintile, increderea etc. Virginitatea ( cu exceptia unor cazuri nefericite cand este efectiv luata cu forta) practic o oferi, de fapt nu o oferi ca nu ai cui, ca nu o ia nimeni, dar stii ca daca faci sex nu o mai ai. Nu e nimic involuntar aici.

 7. ”Adica, zici tu ca daca nu mai sunt virgina, mi-am ‘pierdut’ puritatea? sunt murdara? adica pe langa faptul, ca nu mai am himenul intact (pierderea materiala) am ;pierdut’ ceva spiritual ca sa zic asa” – exact, din punct de vedere spiritual, religios sau figurat, daca vrei. 🙂

  O fi implicand pierderea ”ceva involuntar”, nu zic nu, dar nu orice pierdere implica neasumare! Sunt pierderi si pierderi. ”Pierderea” virginitatii implica, in afara cazurilor nefericite mentionate de tine, aproape in exclusivitate asumarea. Se poate intampla sa te trezesti ulterior unui moment in care tu ti-ai asumat ceva – si aici deja nu mai vorbim exclusiv de ”pierderea” virginitatii – ca regreti, totusi, asta si sa te surprinzi spunandu-ti – ceea ce, desigur, nu e de dorit – ”o, Doamne, daca as fi avut atunci mintea de acum…” :)))

Scrie un comentariu: