Să-mi sfidez mogulu’

Dacă e duminică, e talcioc. Dacă e talcioc, e chestii interesante. După ce mi-am luat laptopu’ minune, iaca am decis să-mi cumpăr un dSLR de ultimă generaţiune. Am găsit o minunăţie pe care am scos-o la preţ de chilipir:

Se numeşte Zeiss Ikon Ikonta C 520/2 şi a fost produs între anii 1929 şi 1937-38 (nu ştiu dacă scrie exact pe undeva anu’ fabricaţiei). Face negative de 6X9 cm sau 6X4,5 cm pe film de 120 mm.

Are o lentilă Novar Anastigmat 1:6.3/105, shutter Derval cu viteză între 1/25 – 1/100 sec.

Surprinzător, se află într-o stare relativ decentă. Are nevoie doar de o curăţenie generală şi mici retuşuri pe la colţurile metalice. Şi mai surprinzător, shutteru’ funcţionează şi burdufu’ e etanş, iar lentila nu pare să aibă zgărieturi sau alte ciori care să strice claritatea pozelor (o să fiu sigur după ce termin curăţenia).

Se va recondiţiona, se vor face nişte fotografii demonstrative cu el şi va fi scos la vânzare, dacă voi obţine o sumă decentă (deşi la banii cu care l-am luat ar fi decent să-l vând şi pe două pungi de nutline cu sare). Dacă nu, va fi obiect decorativ până creşte fiu-miu şi probabil îşi va cumpăra o casă cu el 😛

Enjoy:

 

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “Să-mi sfidez mogulu’”

Scrie un comentariu: