Minculescu nu se lasă, deşi ar trebui

Cristi Minculescu, ‘o figură legendară a rockului românesc’ – cum ar titra publicaţiile de calitate îndoielnică, a făcut aseară turul pieţelor din Bucureşti, cu trupa Lotus, proapspăt înfiinţată după despărţirea de Iris. Prestaţiile lui şi ale trupei au fost, sincer, sub limita penibilului pe care îl pot eu suporta.

Am fi nedrepţi să uităm cine e, cum ne-a marcat copilăria şi tinereţurile cu muzica lui, da’ cam atât. Omu’ nu mai are voce, nu mai poate presta nimic live, mai ales că practic nu mai are nici plămâni să susţină nişte note mai mai mult de două-trei secunde. Să nu mai zic că arată şi ca un cadavru ambulant – nu că ar avea importanţă asta, dacă ar cânta ca în tinereţe. În plus, duduia care îi făcea backing vocals falsa grosolan.

Camerele-macara, care încercau să surprindă de sus atmosfera gloatei, a încununat prestaţia penibilă, pen’ că, după cum se vedea, nimeni n-avea habar ce se întâmpla pe scenă şi nimeni nu schiţa nici un nimic din care să reiese că ar fi fost undeva unde se cântă oarece.

Înţeleg că iubeşte muzica, da’ nu înţeleg de ce nu se lasă de prestat, să compună muzică pentru oameni tineri, care mai pot cânta. Când ai fost semizeul unei generaţii, da’ acum te surclasează lejer al de Smiley şi pizduţele alea romgleze de la Laba Band, e momentul să accepţi că eşti expirat şi să regreţi că nu te-ai retras în glorie…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: