Muzici de căcat la Eurovision

Şoc şi groază. Onlineu’ românesc o suferit deja două preinfarcturi şi e aproape de un infarct+comoţie cerebrală. Am ales o piesă naşpa să ne reprezinte la Eurovision; sau mai degrabă Worldvision, având în vedere că anu’ ăsta îl ţinem în Azerbaidjan. Detalii nesemnificative. Unii, mai pişcotari, îs nervoşi şi că au rămas pe dinafară şi n-au primit invitaţii, să se lăfăie şi ei în canapelele de piele de la TVR. Soarta e crud.

Nici măcar nu m-am mai uitat la concursu’ ăsta de ani de zile. Nu mă interesează cine participă, cu ce piese, cine le-a compus şi de ce. Nu mă interesează nici cine ne reprezintă, în ce limbă cântă şi cât de comercială îi melodia respectivă. Absolut nimic.

Pentru că acel căcat pansat nu mai e demult concurs muzical ci concurs de simpatie pe naţiuni. Dacă acu’ 20 de ani câştigau trupe care apoi deveneau nume celebre în muzică (dacă nu erau dinainte), în ultima vreme câştigă anonimi care îs celebrii primele trei zile după concurs. Apoi nu mai aude nici dracu’ de ei. Ceea ce spune multe despre criteriile de câştigare a concursului.

Mai exact, putem duce acolo orice trupă/piesă, indiferent cât de bună ar fi, că tot nu depăşim locu’ trei nici cu slujbe; mai ales după cât ne iubesc fraţii noştrii europeni în ultimu’ timp…

Personal cred că cea mai bună prestaţie a noastră ever a fost cea a trupei Sistem cu Luminiţa Anghel, care erau să câştige accidental. În 2010 am ajuns pe locu’ trei pentru a doua oară pentru că, de fapt, piesa noastră a reprezentat indirect două naţiuni.

Aşa că nu văd de ce pula mea vă căcaţi pe voi ce piesă trimitem. Suntem buni, nu suntem, tot un căcat! Când ţara e confundată cu o cloacă de infractori şi criminali e greu să faci diferenţa la un concurs unde se votează numele ţării şi nu piesa/artistul/concurentul/whatever…

 

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Muzici de căcat la Eurovision”

Scrie un comentariu: