Naționalismul românesc e ca un inel de aur într-un rât de scroafă

Era doar o problemă de timp să apară primul idiot care să pună de-o petiție pentru ieșirea din UE. Prilej numai bun să sară naționaliștii de duminică în sus precum popcornu’ și să ne explice ei cum UE e nașpa că ne fură tot și ne vinde alimente care ne îmbolnăvesc și du-te dracului UE, că ne descurcăm noi mai bine fără tine, că suntem români, urmașii dacilor laser și-ai tracilor și avem cele mai vechi plăcuțe scrise nerecunoscute de nimeni, dar și niște tuneluri energetice. Sau ceva. Valoare!

Ce poate să fie în capul omului care dorește ieșirea din UE, în afară de tărâțe? Să vedem! ‘UE ne-a distrus toate fabricile’ zice un cetățean. Monșericule, te contrazic puțin: când am intrat în UE cam 90% din industria românească era deja vândută de băieții noștri deștepți.

‘sa nu mai fim slugile si cobaii merkeloaiei fmi si ai mUE’, zice un altul. Am văzut des tema asta, cu slugile. În general o folosesc limitații care n-au prea ieșit din satele lor și n-au văzut că majoritatea europenilor se poartă foarte bine cu tine cât timp îți faci treaba și nu deranjezi pe nimeni. Acum ‘slugile’ nu știu dacă sunt cei care muncesc pe-afară sau cei care lucrează în țară la multinaționale, da’ fără ambele categorii economia Românicăi ar intra în colaps grav. Venezuela gen. Dar na, mai trebuie și minte să gândești.

Mă rog, oameni mulți, idei multe și una mai proastă decât alta. În general că UE ne fură și că noi ne descurcăm mai bine fără. Da dragă, sigur că da, deja am uitat de vremurile când mâncam conserve de pisici luate ‘pe sub mână’ și blugi turcești cu juma’ de salariu. Când te oprea polițistul doar să te-ntrebe câți bani de șpagă ai. Când funcționarii te scuipau în cap de câte ori aveau chef până să te repezească cu un ‘ce vrei’.

Sigur că nu am ajuns la situația ideală, da’ comparativ cu 2007 suntem mult peste. Enorm. Știi conducta aia nouă de apă de la tine din sat? E, e făcută din bani de la UE! Știi cioturile alea de autostradă? Idem! Asfaltul de la tine de pe uliță, DN-u ăla modernizat, ajutoarele alea pe care le primești anual etc etc. Toate sunt cu bani de la UE, că noi n-avem, abia avem ce fură ai noștri dragi conducători!

Și tu vrei să ieșim din UE?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Naționalismul românesc e ca un inel de aur într-un rât de scroafă”

  1. O singura intrebare la tine,iubitor de UE si probabil si de americani:de ce norvegienii au refuzat DE 2 ORI intrarea in UE prin referendum national,daca in mUE e asa de bine?norvegienii sunt inapoiati sau cum mai vrei tu sa le spui?ma indoiesc,am vrea noi sa avem conditiile de trai din Norvegia.asadar…

  2. Uite, dacă voiai să fii mai deştept, căutai până la capăt şi aflai că principalul motiv pentru care norvegienii nu au intrat în UE e faptul că nu au dorit să regelemnteze fondul piscicol după normele UE. Şi mai aflai şi că Norvegia participă la piaţa europeană şi la spaţiul de liberă circulaţie. E tot un fel de membru UE care nu se supune anumitor reglementări şi nu are drept de vot, e un detaliu tehnic mai mult. Mai sunt ţări în aceeaşi situaţie (Elveţia, Islanda).

  3. hahahahahaha! Un alt argument: noi nu avem nici 10% din ce au norvegienii. Aici includ si constiinta, nu numai petrolul! Si gradul de civilizatie, nu numai somonul!

Scrie un comentariu: