Ne futem în cur pe limbi?

Nu, nu vă-ntreb io pe voi…aşa întreabă UDMR-u’ fiecare partid majoritar la guvernare. Dacă în urmă cu câţiva ani se futeau în cur pe plăcuţe şi indicatoare bilingve, acum au devenit nişte curve mai scumpe şi se fut numa’ pe facultăţi în limba maghiară.

Da’ să nu credeţi că sunt singurii cărora le place; nu, la fel ca la poponauţi, fututu’ în cur al partidelor îi o situaţie win-win, deci şi pedeliştilor le place pula-n cur. Pe limbi, zic.

Aici mai am de criticat şi nişte părinţi copaci care umblă ca bezmeticii să-şi ‘dea copiii la şcoala germană’. Că e bună şcoala germană, dacă nemţii se pricep la maşini şi vopsele, ştiu şi cu şcoala. Partea proastă îi că cel puţin jumate din cadrele didactice îs români, deci numa’ numele-i de ea.

Lăsând formalităţile la o parte, care plm îi şmecheria cu învăţatu’ în altă limbă? Spre exemplu, îs doar vreo trei judeţe unde populaţia majoritară este maghiară. În celelalte 38 cum te descurci? Faci facultate în maghiară pe considerentul că o să mergi într-o zonă cu populaţie majoritar maghiară? Şi dacă nu găseşti, unde pizda mă-tii mergi? În Piaţa Revoluţiei să ceri de lucru?

Chiar şi în secuimea voastră, doctor fiind, dacă ajunge la tine un rănit care se chinuie să-ţi explice că îi alergic la analgezice şi tu nu înţelegi? Şi pot fi multe exemple în care învăţământul în altă limbă decât româna poate fi un handicap.

Sincer, nu a fost cazul da’ dacă vreodată dau pe undeva de vreun funcţionar public care nu vorbeşte româneşte, direct şi urjent fac reclamaţie la CNCD pentru discriminare. Îl iert dacă mă lasă să-l fut în cur şi el dă limbi la schimb. 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

8 thoughts on “Ne futem în cur pe limbi?”

  1. eu incep sa te iubesc :)))))))))))))))))))))))))))))))dar nu asa cum vrei u cu ungurii :))))

  2. Imi place cand o persoana spune lucrurilor pe nume si nu se ascunde, cand are ceva de spus o spune direct si nu se ascunde dupa anumite cuvinte sau asa mai departe. Frumos articolul!

  3. Îţi mulţumesc! Te rog ca pe viitor să semnezi doar cu numele, nu cu obiectul de activitate. Mersi încă o dată!

  4. So u mother fucker u got owned. Un incult si degenerat de om ce esti. Pe fata ta se citeste prostia profunda ce predomina taranismul majoritar.

    UPDATE: Eşti la faza pulelor în cur sau a limbilor, să ştim de ce eşti irascibil?

  5. la inceput m-a socat faptul ca i-ai permis astuia sa vorbeasca asa,ca ai publicat comentariul.recitindu-l imi dau seama ca dumnealui a adus o dovada in plus ca articolul tau e bun,ca ai din nou dreptate.esti cel mai tare.

  6. Probabil ne-am intrebat cu totii de ce zonele populate de maghiari sunt cele mai mari zone in care se cultiva cartofi?Cred ca acum am gasit raspunsul.Cam la asta le foloseste scolarizarea in limba lor ,la orice nivel ar fi ea,in tara noastra.Pe mine unu nu m-ar deranja asa tare, dar cand vine vorba despre banii cu care sunt platiti acei profesori, de ce gatu ma-sii suntem noi obligati, cei platitori de taxe si impozite, sa-i mai platim si pe astia, cand abia suntem in stare sa-i platim pe ai nostri?

Scrie un comentariu: