Să ne plătim asigurarea de sănătate!

În caz că nu ştiaţi, până acum spitalele private încasau de la clienţi/pacienţi doar costurile serviciilor de confort şi îngrijire, costul efectiv al tratamentului fiind suportat de stat, dacă aceştia erau asiguraţi. Spre exemplu, când a născut nievasta irosită, am plătit 1000 de euro, în loc de 1500, pentru că costul operaţiei a fost achitat de stat.

Ministrul liberal al Sănătăţii vrea să nu mai plătească tratamentele de la privat, să ajungă banii la toţi cei 600 de trântori, că e multe guri fomiste de hrănit. Miniştrii Guvernului Pictor Vonta sunt foarte deştepţi, până deschid gura. Gen de departe zici că-i prost, de aproape te convingi.

Eu sunt liberal şi ar fi trebuit să fiu primul care să spun că da, să le dăm, să facem, să… Nu. […] Cineva care îşi dezvoltă o afacere privată nu şi-o face pe banul public (n.a. decât dacă e politician sau are legături în politică). Când îşi gândeşte business plan-ul respectiv, ca să-şi facă investiţia, se gândeşte ce venituri are din ceea ce poate el, nu din ceea ce fură de la stat sau din ceea ce încearcă să obţină prin trafic de influenţă – sau poate printr-o competiţie foarte serioasă şi foarte deschisă, ceea ce mă îndoiesc. Deci, în acest moment, decizia noastră este clară: sectorul public trăieşte din banul public; sectorul privat trăieşte din banul privat

(sursa)

Io îs de acord cu ultima afirmaţie, dar există o problemă: asigurarea la sistemul public e obligatorie, deşi eu, dacă am probleme, nu o folosesc. Prefer curăţenia, profesionalismu’ şi bunu’-simţ de la privat mizeriei, incompetenţei, jigodismului şi corupţiei de la public. Pretenţios, ce să-i faci? Nu facem cumva să redirecţionez şi io banii ăia către privat, pentru când am nevoie?

Apoi, să te îndoieşti că un spital privat face concurenţă acerbă ruinelor de spitale publice – mai ales din poziţia de Ministru al Sănătăţii, trebuie să fii şi puţin retardat.

Cât despre ‘furatul de la stat’, trebuie obraz cu şorici gros, să spui că nişte oameni bolnavi care caută să fie trataţi cu respect, în linişte şi curăţenie sunt ‘furaţi’ de la stat. Sau statu’ are monopol şi pe bolnavi? Nu, statu’ are monopol pe furtu’ banului de la stat. Cam ăsta e nivelul, aşa gândeşte un ministru liberal. Să îngrăşăm statu’, dă-i dracului de capitalişti hapsâni şi de ‘oameni cu pretenţii’!

P.S. Mai ieri zicea nievasta irosită că trebuie să-şi plătească asigurarea medicală de stat pe anu’ trecut (la ea e opţională). Îhîm, o să plătim, o să plătim…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Să ne plătim asigurarea de sănătate!”

Scrie un comentariu: