Negarea și globul de cristal

Negarea e subestimată. Toți o privim ca pe un lucru rău dar nu realizăm că uneori, negarea este exact lucrul de care avem nevoie. Negarea te menține fericit. Toți ne construim globul nostru de cristal în care ne retragem când realitatea nu e pe placul nostru. Și asta e bine pentru că, până la urmă, realitatea ne-o facem noi. Totul ține de modul în care privim lucrurile.

Așa că, de ce să nu te retragi uneori în lumea ta unde totul e perfect și tu nu ai nicio grijă? Da, la un moment dat trebuie să ieși din ea și să-ți înfrunți problemele dar nu văd nimic rău în a uita de exemplu pentru o seară, de tot și să te distrezi de parcă ai fi cel mai fericit om de pe pământ?

Astfel, a doua zi, ai forțe noi și ești pregătit pentru orice.

Eu am început cu un lucru minor. Neg că e iarnă (urăsc iarna) și mă îmbrac ca de primăvară. Dacă o să răcesc, o să neg și răceala. Și dacă fac pneumonie și mor…ei bine, atunci nu o să mai am nicio problemă pe care să o neg! :)))

Tu ce negi?

A.M.

 

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

21 thoughts on “Negarea și globul de cristal”

  1. Brava fata draga ! Mi-a placut.
    Dubla negatie e sublima dar e inexistenta….Numai ca functioneaza dupa niste principii al dracului de bine implementate in fundul ala de psihologie a sufletului: negarea, vine dupa ea disperarea , apoi acceptarea, resemnarea si abia la urma isi scoate capul si croirea de noi planuri. 😛

  2. :)))…ziua liturgica incepe dupa apusul soarelui asa ca, in multe biserici slujba (prima) care se oficiaza e seara…

Scrie un comentariu: