Nimic ironic

Azi nu am de zis nimic ironic, sarcastic, nimic împotriva îndrăgostiților, iubirii, nimic împotriva unui happy end absolut posibil și nimic împotriva sufletului pereche care există pentru fiecare. (vedeți cu toții ghilimelele, da?)

Toate astea pentru simplu fapt că nimic din ce am scris pe aici nu este rezultatul faptului că vezi doamne sunt traumatizată din cauza relațiilor precedente, sau pentru că sunt singură și frustrată și din cauza asta simt nevoia să mă descarc pe toți cei care sunt fericiți. Nu dragii, ci, tot ce am scris pe aici este purul adevăr, bineînțeles, adevărul meu.

Pentru că…fiecare are un adevăr ce îl ajută să treacă cu bine prin viață, fiecare avem convingerile noastre pe care subconștientul ni le formează pentru a ne ajuta nu pentru a ne amărî. Așa că, de ce vă este așa greu să acceptați ideile altora? Viața nu e o axiomă, nu e liniară, nu e ca o formulă pe care o aplicăm și știm că rezultatul e ăla corect. Avem idei și opinii diferite, principii diferite, trăim viața diferit. Și știți ce? E ok așa! Ăsta e un lucru bun! De aici vine progresul, din confruntarea ideilor diferite! Dacă am fi toți la fel, unde ar mai fi distracția?

Hai să agree to disagree și să nu aruncăm cu noroi! Doar pentru că tu îmi zici că nu e bine așa nu înseamnă că ai dreptate, nu înseamnă că într-o secundă ai să-mi schimbi percepția asupra vieții și știi ce? Nici măcar nu înseamnă că percepția ta e greșită. E cu adevărul meu și tu cu al tău! Mi se pare destul de corect!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

10 thoughts on “Nimic ironic”

  1. De regula, intr-un dialog , e nevoie de doi sau de mai multi. Daca ai fi doar tu sau eu sau…M….atunci sti cum s-ar numi si postarile tale n-ar mai trebui facute publice sau, comentariile sa fie dezactivate…In momentul in care ai ales calea asta, inseamna ca ti-ai asumat si feedback-ul pe care l-ai putea avea (bun sau rau ).
    Care-i problema daca te cred cititorii o frustrata sau o traumatizata ? Lasa-i sa te creada. Oricum nu le vei schimba parerea scuzindu-te sau argumentindu-te. Amuza-te de reactiile pe care le stirnesti si arata un deget mijlociu , asa imaginar, zimbind pe sub mustata. Nu stiu daca reusesti sa vezi dincolo de aceste comentarii. Nu e nimic altceva decit interactiunea dintre tine si cititorii tai. Ai un stil simplu(nu simplist) de-a scrie, fara fasoane, direct, cu ironii si zapaceli numai bune de gustat la o cafeluta de dimineata. Plus de asta, raspunsurile tale la comentarii nu arata altceva decit ca-ti respecti cititorul. Eu cel putin asa vad lucrurile.
    Cind imi apare cite-o notificatie de la voi , automat imi zic: Doamne, oare ce-a mai facut Adita ?
    Asa ca…oare ce-a mai facut Adriana ca sa motiveze un alt articol la talentirosit.com ?

  2. Uneori am senzatia ca nu ma fac inteleasa si probabil de aici nevoia de a ma explica. Oricum, in general nu dau atentie dar ca sa am contiinta curata, uneori ma mai explic.

  3. Lasa-ne pe noi sa intelegem ce vrem. Important in toata aceasta ecuatie e faptul ca-ti ‘cureti’ constiinta scriind. Si-o faci doar pentru tine. Ca mai suntem si noi in jur…asta-i un bonus as zice ! Poti avea subiecte pt. viitoarele postari ! :))))) Eu asa as privi lucrurile. Stiu ca e cam machiavelic indemnul dar…romanul are o zicere geniala: Fa-te frate si cu dracu’ pina treci puntea.

Scrie un comentariu: