No one left behind

‘Nimeni nu rămâne în urmă’ e o deviză pe care o apreciez foarte mult. Ați văzut, desigur, prin filmele americane cu soldați cum unii își riscă viețile pentru a recupera cadavrele sau măcar plăcuțele de identificare ale camarazilor căzuți la datorie. În realitate nu se întâmplă chiar așa, dar filmele sunt inspirate din realitate; soldații americani pun mare preț pe ‘no one left behind’.

Dragilor, e clar că PSD-ul a făcut zid de apărare în jurul nucleului dur de băieți cu probleme legale, în frunte cu șeful lor, care e deja condamnat și mai are un proces pe rol. E clar că au adoptat un fel de război de uzură de tipul ‘ori noi ori voi’. Ei, adică PSD și noi, adică oamenii destul de decenți și normali încât să nu mai acceptăm mizeria lor pretențios denumită politică.

Este imperios necesar să adoptăm și deviza ‘no one left behind’. Îl știți pe băiatu’ ăla care a protestat singur în Odobești, că celorlalți le era frică de primar? E, a fost dat în judecată de primar și îi cere 150.000 de lei daune morale.

Închipuie-ți, primarul de la tine din comună/oraș. Are bani, avocați, timp să te umble; probabil n-are nicio șansă de izbândă, da’ e clar că te șicanează. Tu n-ai timp, că ești ocupat să faci bani. Tocmai mă pregăteam să îl caut pe om și să văd cu ce îl putem ajuta, cum să punem umărul și să facem față abuzului, când am aflat că deja mai mulți avocați s-au oferit să-l apere gratis.

Cam asta înseamnă, oameni buni, ‘no one left behind’. Suntem toți în asta, ne-am luat toți în coarne cu ciuma care ne roade de 27 de ani. N-avem voie să ne lăsăm camarazii în urmă, n-avem nicio scuză să facem asta! Strigați, dați mai departe orice abuz, orice formă de intimidare (variantele de șicanare sunt infinite), orice amenințare, orice nedreptate.

Cereți, căutați ajutor, nu doar pentru voi ci ci pentru ceilalți ale căror necazuri ajung la voi. Nimeni nu rămâne în urmă, da? Și să nu uităm:

(sursă foto)

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: