Nokia Lumia 710 şi Windows Phone

Săptămâna trecută am avut un Lumia 710 pe mânuţă, aşa că am scos untu’ codu’ sursă din el. Mă rog, cât poate forţa un Androtard. Telefonul arată ok, are şi ceva greutate şi îţi dă senzaţia că e solid. N-am încercat testu’ ciocan, da’ ceva îmi spune că trebuie să dai serios cu el ca să-l spargi…

Display luminos, culori faine, butoane fizice accesibile şi intuitive – chiar şi pentru androizi, baterie ok faţă de restu’ smartfoanelor. Şi cam atât. Iconiţele de la Windows Phone arată de parcă-s tăiate cu presa de tăieţei, sunt anoste, confundabile şi neintuitive. Meniul cascadă are nişte iconiţe atât de mici, încât degetele mele apasă câte trei odată.

Bonus, Lumia 710 nu are suport în limba română, pentru că…da. Totuşi, WP pare ceva mai stabil şi mai rapid decât Androidu’; da’ nici asta nu-i o scuză pentru complexitatea inutilă a unui meniu care ar trebui să fie simplu (gen în ‘centrul de jocuri’ ai o gârlă de reclame şi iconiţe spre plm ştie ce; la fel şi în aplicaţii, nişte foldere locale arată fix ca marketplaceu’).

În concluzie, Nokia a început să scoată capu’ din cur şi să producă telefoane competitive. Partea nasoală e că le produce pentru un sistem de operare care încă nu ştie ce vrea de la viaţă…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Nokia Lumia 710 şi Windows Phone”

  1. Mie mi se pare destul de dragut sistemul de operare. Adevarat, iconitele sunt cam mici dar se misca destul de rapid. Pacat ca inca nu prea exista dezvoltatori de aplicatii pentru sistemul asta de operare.

  2. Am un lumia 710 de aprox. un an si sunt foarte multumit de el.Testul cu ciocanul nu l-am facut insa am facut destule teste competitive cu acesta gen “Scapa telefonul din tractor”

  3. Eu nu pot face multe chestii pe telefonul meu…de fiecare data cand incerc sa salvez ceva imi spune ca sunt un copil si ca trebuie sa folosesc zune…
    Ce ar trebui sa fac??

Scrie un comentariu: