Nu mai găseşti o sculă cumsecade…

Şi nu căutam cine ştie ce gadget… Dar să o luăm cu începutul: am o pereche de căşti tip dopuri pe care le-am primit odată cu un telefon de-al meu din paleolitic…un Sony Ericsson W350i. Sunt de o calitate excepţională: sunet plin, fără distorsiuni, fără pureci şi cu bas cumsecade (lucru destul de rar la căştile-dop).

Singurul lor defect este că au firul de 10 cm (pentru că veneau băgate într-un handsfree care avea fir mai lung şi mufa aia lată, tipică SE). Mai am o pereche de căşi care se agaţă de urechi, da’ după juma’ de oră mă dor pavilioanele de parcă mi-s rupte, aşa că am decis să-mi iau un prelungitor şi să folosesc dopurile SE originale.

Zis şi făcut, doar că primu’ impediment a fost că cel mai scurt prelungitor pe care l-am găsit are 2,5 m. Cu doi metri jumate de cablu te poţi spânzura liniştit, da’ asta e…nu cred că sunt prea mulţi care cumpără un asemenea prelungitor pentru căşti. Am luat aşadar prelungitorul de 2,5 m (de la Hama), da’ când am ajuns acasă şi am desfăcut cutia era să dau pe spate! Motivul:

Dap, aşa fac unii mufe în 2011, când alţii fac microcipuri de câţiva mm cu milioane de tranzistori încorporaţi… Pe lângă dimensiune, mufa asta a început să facă figuri de la absolut prima utilizare (are o poziţie în care firul este întrerupt în porţiunea flexibilă a mufei)…

În plus, firma asta produce, pe bandă rulantă, de la cele mai ordinare cabluri până la controllere de PS, încărcătoare, acumulatori, etc. Amu întrebarea: dacă nu sunt în stare să facă un cablu cumsecade, cam care sunt şansele să facă un produs mai complex la calitatea pe care o aştepţi în raport cu preţul (nu sunt chiar foarte ieftine produsele lor)?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Nu mai găseşti o sculă cumsecade…”

  1. Mno.. mi-am luat si eu teapa de cateva ori cu niste casti. Momentan imi cumpar doar de pe emag la preturi ce depasesc 30ron si crede-ma, chiar merita. 🙂 Momentan am o pereche de casti “doape” care stau in urechi si cate 4 ore fara sa simt vreun disconfort, o pereche sport (d-alea de se agata de ureche) si una overhead (clasice). Singurele incomode sunt alea sport care sunt si cele mai ieftine. Deci decat sa dai banii pe un prelungitor ieftin mai bine iti iei alta pereche de casti

Scrie un comentariu: