Nu mai protestaț, bă’!

Pe de-o parte e amuzantă zbaterea asta semiretardat-semianalfbetă a așa-zișilor stângiști românești, în frunte cu postacii lor (chiar observam deunăzi pe Facebook că importanța mizei grațierii este relevată mai ales de numărul și agresivitatea postacilor de prin online – îmi par mai mulți și mai agresivi decât în campania electorală). La fel de amuzant e cum evocă ei alegerile democratice care dau dreptul PSD-ului să guverneze, dar urlă din toți rărunchii împotriva unui protest la fel de democratic al unei părți de populație nemulțumită.

Pe de altă parte e trist că sunt unii (multișori, zic eu) care nu sunt nici plătiți nici interesați direct de grațiere și celelalte grozăvii pe care le pregătește Dragnea prin mâna cu care se șterge la cur, Grindeanu, dar urlă de pe margine că ‘ce vreți bă’, ce protest vă trebe? Oamenii au votat PSD și blabla’. Și îți dai seama că o mare parte din populație nu știe și nici nu încearcă să înțeleagă cum e să ai idealuri și să lupți pentru ele.

Mai corect, din punct de vedere tehnic, trăim printre mulți oameni al căror singur ideal în viață e ‘mâncărică la burtică’. Eventual și o bericică, rece, să râgâie omu’ bine după o masă copioasă. Și atât, nu mai aspiră la echitate socială, egalitate în drepturi, stat de drept, administrație transparentă șa. Sunt niște abstracțiuni complet străine pentru ei și d-aia urlă împotriva protestelor, că nu înțeleg ce îi impulsionează pe ‘fasciștii ăia’. De aici izvorăsc și enunțurile ‘fură, dar ne dă și nouă’ plus variațiunile de rigoare.

Altă chestie penibilă mi s-a părut discursu’ ăsta al unor protestatari: domne’, hai să nu mai strigăm de Guvern și PSD, că zic ăștia că e protest organizat de opoziție, că politic, că vrem să dăm jos Guvernul etc. Hai să strigăm doar împotriva ordonanțelor’. Deși au oarecare dreptate – că PSD-u’ nu se sfiește să se fals auto-victimizeze cu ocazia asta, uită că ăsta e un protest, nu miting de aplaudaci și yesmeni, de genul ălora pe care și le organizează periodic partidele; ăștia care protestează sunt fiecare cu treaba lor.

Unii văd doar necesitatea criticării ordonanțelor, alții înțeleg că ordonanțele sunt efectul Guvernului de marionete pe care și l-a pus Dragnea, o parte știu că am ajuns în situația asta datorită corupției profunde din PSD. E dreptul lor să strige îpotriva a ce vor, să le spui să strige doar ce vrei tu e un fel de cenzură, din aia de se practica pe la congresele al căror singur scop era perierea celui dintâi fiu al națiunii.

16142738_1314874598573203_1232125327620006504_n

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: